Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Wat kan er nog mis gaan voor OSS’20?

VOORBESCHOUWING | Wat kan er nog mis gaan voor OSS’20?

Het duurde allemaal niet heel erg lang, maar toch: een winterstop is een winterstop en dus is het weer afwachten hoe de clubs daaruit tevoorschijn komen. Tegelijk ook maar even een opfrissertje over de stand van zaken op de ranglijst.

Ja, dat OSS’20. Dat kende toch wel een heel fijne eerste seizoenshelft. Nog geen enkele nederlaag, maar vier gelijke spelen en bijna een lichtjaar voorsprong op de eerste achtervolgers. Wat kan er nog mis gaan zou je denken. Een dip bijvoorbeeld, bijna elke club krijgt ze wel ergens in het seizoen. En dan is het best interessant als de eerste wedstrijd het lastige uitduel is tegen Groene Ster. Inmiddels afgezakt naar plek zeven, na een mindere periode, maar toch een tegenstander om rekening mee te houden.

Eerbiedwaardige afstand
Als we door de verrekijker turen zien we op eerbiedwaardige afstand van tien punten HSC’21 en OFC op de gedeelde tweede plaats staan. En laten die twee elkaar nu net treffen in Haaksbergen. Wie ontpopt zich tot de ware runner-up? De verrassende voormalig degradatiekandidaat uit Haaksbergen of de ploeg die al jaren vol ambitie zit, maar waar niet voor het eerst het spook van de veroordeelde Marwan K. de afgelopen week weer de kop opstak. In plaats van over opkomende backs en scorende spitsen ging het ineens over handgranaten en brandstichting. Heeft dat nog impact op het spel van de Oostzaners?

De tent uitvechten
Als we de blik even verleggen naar het andere uiteinde van de ranglijst zien we dat de degradatiestrijd wel weer eens tot op de laatste seconde van de competitie kon blijven boeien. Negen clubs – zonder spek-en-bonen-deelnemer Jong ADO Den Haag – vechten elkaar te tent uit om niet bij de onderste vier te eindigen. Twee zespuntenduels tussen onderlinge kandidaten zijn er: de gepromoveerde clubs Hoogland en DEM treffen elkaar en UNA ontvangt FC Lienden. De club uit Veldhoven probeert het tij te keren met Harrie Gommans als nieuwe trainer, terwijl de fut er bij Lienden nu toch echt wel uit lijkt te zijn. De vraag is of we de voormalig amateurkampioen komend seizoen nog wel terug zien in de top van het amateurvoetbal.

Tot slot moeten we het nog even over Dongen hebben. Die club leek ook geduchte degradatiekandidaat te zijn, maar trainer Osman Erbas is er met een gerenoveerde selectie in geslaagd een winnende ploeg te smeden: zestien punten haalde de ploeg uit de laatste zes duels. Thuis tegen het opkrabbelende Quick wil het die reeks uiteraard nog wel even verlengen.

Wat hebben we nog meer dit weekend: een heus zaterdagmiddagduel tegen Jong ADO Den Haag en EVV (aanvang: 17.00 uur) en de duels GemertWestlandia en Blauw Geel’38Hercules. ADO’20 mag nog een weekje langer van de winterstop genieten.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag