woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Vol in de overlevingsmodus

VOORBESCHOUWING | Vol in de overlevingsmodus

Ja, natuurlijk willen ze in Tiel maar wat graag kampioen worden, maar de hoofdprijs is dit seizoen duidelijk een andere: directe promotie. En dus was er na het gelijke spel tegen Quick’20 niet direct een man overboord. Nog twee kansen om twee punten te halen. En Jong Volendam? Dat moet wél koploper blijven om te promoveren. Vreemde wereld.

Vorige week had het dus al gekund voor TEC, maar vandaag bij het geplaagde JVC Cuijk is er een herkansing. Die ploeg zal de energie in onvermoede hoeken en gaten moeten zien te vinden, want sinds bekend is geworden dat de geldkraan grotendeels dicht wordt gedraaid, zijn de sportieve prestaties in Cuijk ingezakt als een mislukte soufflé. En nu dreigt daardoor plotseling ook nog een ongewenst toetje in de vorm van nacompetitie.

Krachtproef
Jong Volendam staat ondertussen voor een grote krachtproef. Het krijgt OFC op bezoek, dat in een uitstekende vorm verkeert en bij winst een heel grote stap zet op weg naar de vervangende periodetitel. Dan gaan we er voor het gemak maar even vanuit dat GOES de derde periode pakt. Een puntje op bezoek bij het al gedegradeerde HBS is daarvoor voldoende. Voor de ploeg die al vijf keer op rij won, moet dat toch een haalbare kaart zijn.

De spanning is onderin nog het grootst. Een stuk of zes clubs zit nog vol in de overlevingsmodus. Allereerst is daar de tweestrijd tussen Quick’20 en OJC Rosmalen voor het voorkomen van rechtstreekse degradatie. OJC Rosmalen heeft twee punten voorsprong én een aanzienlijk beter doelsaldo en heeft dus de beste papieren daarvoor. De Brabanders gaan op bezoek bij het uitgespeelde ADO’20, terwijl Quick’20 EVV ontvangt, een ploeg die de punten nog goed kan gebruiken om nacompetitie te vermijden.

In het vizier
Meer nog geldt dat voor Blauw Geel’38, dat nu op plek 15 staat, maar vooral EVV en JVC Cuijk nog in het vizier heeft. Een overwinning bij UNA zou Blauw Geel’38 zomaar boven de streep kunnen helpen, maar daar staat tegenover dat UNA nog voor de laatste kans op het behalen van de nacompetitie vecht.

HSC’21 en Dongen zijn mathematisch nog niet helemaal veilig en kunnen dat bereiken door nog wat te sprokkelen tegen respectievelijk Westlandia en OSS’20. Bij HerculesQuick gaat het enkel nog om de eer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD