Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: wordt speelronde 7 nu al cruciaal?

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: wordt speelronde 7 nu al cruciaal?

We zijn inmiddels 6 wedstrijden onderweg in het nieuwe seizoen en bij vier clubs is het woord ‘crisis’ al gevallen. GVVV wist, mede dankzij een overwinning op Kozakken Boys, de ‘crisis’ af te wenden, bij Kozakken Boys leidde het verlies tegen de ploeg uit Veenendaal ertoe dat trainer Jasper de Muijnck het woord ‘crisis’ voor het eerst in de mond nam en ook bij Barendrecht hangt de zweem van een sportieve crisis. Maar de eerste club waar ingegrepen werd, hoewel de buitenwacht niet direct het idee had dat er sprake was van crisis, was donderdagavond Katwijk.

Met het woord ‘crisis’ wordt in het voetbal ook vaak het stempel ‘cruciaal’ afgestoft. Zo ook nu bij het toetje van speelronde nummer 7 in de Tweede Divisie. Op de Boekhorst staat namelijk het duel tussen nummer laatst, VVSB, en de nieuwe club in crisis, Kozakken Boys, gepland. Bij VVSB heeft men sinds de invoering van de Tweede Divisie een missie. Paars Geel wil zijn ‘eigen’ Avondje NAC en probeert dat bereiken door de thuiswedstrijden zoveel mogelijk op zaterdagavond om 18.00 uur te plannen. Tegen het vallen van de avond, als alle andere teams klaar zijn met voetballen, trapt de hoofdmacht onder leiding van Jack Honsbeek (foto) af. Deze speelronde mag daar het stempel ‘cruciaal’ met een vraagteken op gedrukt worden. Na drie verliespartijen op rij en slechts 2 puntjes uit de eerste zes wedstrijden vindt de thuisploeg zichzelf terug op de laatste plaats. Even daarboven vinden we de bezoekers terug, met 4 punten uit 6 wedstrijden. Als VVSB wint van Kozakken Boys gaan zij in ieder geval de Rode Lantaarn overdragen.

Naast Kozakken Boys is ook FC Lienden bij verlies mogelijk de nieuwe houder van die beruchte Rode Lantaarn. De ploeg uit de Betuwe gaat op bezoek bij de ploeg die de crisis de nek heeft omgedraaid, GVVV. IJsselmeervogels mag in de thuiswedstrijd tegen De Treffers laten zien dat het de gekte rondom de Derby goed heeft verteerd, voor Spakenburg staat er een pittige klus te wachten op sportpark Dijkpolder tegen Excelsior Maassluis, waar de gastheer zich gesteund weet door een even fijne, als terechte overwinning in en tegen Katwijk. Het duel is bovendien speciaal voor John de Wolf, die in Maassluis zijn trainerscarrière een belangrijke impuls gaf.

De Krombewoners zelf reizen met het televisiecircus van FOX Sports naar Hardenberg. In de recente historie van de regerend kampioen is een prominente plaats ingeruimd voor twee grote thuisoverwinningen van HHC Hardenberg. Allereerst was daar de 6-2 overwinning van HHC tegen GVVV in 2013. Via een groot scherm en een straalverbinding was een vol sportpark De Krom getuige van de wedstrijd die Katwijk de titel zou opleveren. Een jaar later zou HHC zelfs met 7-2 winnen in de slotwedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Katwijk dat na dat resultaat definitief zou degraderen uit de Topklasse. Het was bovendien het laatste duel van Cees Bruinink als trainer van Katwijk. Hij keert voor even terug in die rol, nadat Jack van den Berg en de regerend kampioen donderdag besloten de samenwerking in goede harmonie te beëindigen. Afgelopen seizoen eindigde het duel tussen de twee ploegen in oranje en zwart in een 0-1 overwinning voor de bezoekers.

De rest van het programma bestaat uit duels tussen ploegen uit het linkerrijtje en het rechterrijtje. Drie ploegen uit het linkerrijtje spelen thuis. Rijnsburgse Boys ontvangt het onvoorspelbare Jong Vitesse, ‘ploeg in vorm’ Koninklijke HFC speelt tegen Jong Almere City en Jong Sparta treedt in het eigen Kasteel aan tegen Barendrecht. Alleen de trotse koploper AFC stapt de bus in. Zij treden op herfstachtig Houtrust aan tegen het Scheveningen van John Blok.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie