maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Weerzien met bekenden

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Weerzien met bekenden

Een beter moment om alle sportparken weer te laten vollopen kon het demissionaire Kabinet nauwelijks vinden als het om de Tweede Divisie gaat. De KNVB stelde voor komend weekend een programma samen dat bol staat van de prachtige affiches. Het kan dan ook bijna niet anders of de betreffende sportparken in bijvoorbeeld Katwijk, Spakenburg, Maassluis, Werkendam en Tiel gaan ouderwetse voetbalsfeer uitademen.

In Veenendaal zal dat niet anders zijn, al zijn de vooruitzichten van GVVV niet al te gunstig. De club won zelf nog geen wedstrijd in de competitie en was, vanwege het zelfvertrouwen, midweeks al gelukkig met de 3-1 zege voor de KNVB beker tegen VVOG. Echter komende zaterdag komt Jong Sparta naar de blauwe zijde van sportpark Panhuis, en dat team is dan weer de enige nog ongeslagen deelnemer aan de competitie. Bovendien, GVVV heeft behalve het ene puntje het slechtste doelsaldo (-9) terwijl Jong Sparta het meest scorende team is. Van de 14 treffers tot nu toe nam Marouane Afaker, in de Tweede Divisie ook bekend van zijn periodes bij Excelsior Maassluis en v.v. Katwijk, er vijf voor zijn rekening. En die 5 zijn er dan al weer eentje meer dan de gehele productie van de mannen van Jochem Twisker. De laatste aflevering van deze ontmoeting op Panhuis dateert van 1 september 2018, toen de mannen van toen nog Niek Oosterlee een 0-3 achterstand bij rust nog bijna recht wisten te trekken, 3-4. Daarna zat corona de vastgestelde ontmoetingen op Panhuis in de weg. Op het Rotterdamse Kasteel werd de onderlinge strijd nog wel gespeeld in 2020. Zonder publiek wist Frimpong toen in blessuretijd nog een puntje voor Jong Sparta te redden: 2-2.

De tweede wedstrijd die ook om half drie zal aanvangen is de regioderby SVV Scheveningen – Excelsior Maassluis. De Tricolores zullen daar iets positiever naar toe leven dan de Schollekoppen. Excelsior won zowel haar laatste competitiewedstrijd, met 2-1 van Quick Boys, als de midweek bekerwedstrijd bij OFC: 0-2. Scheveningen daarentegen verloor zowel bij Katwijk voor de competitie (3-1) als bij BVV Barendrecht voor de beker: 3-0. De teams lijken dit jaar aan elkaar gewaagd, want beiden kwamen tot 7 punten na 5 wedstrijden, met ook een gelijk doelsaldo van -2. De teams kennen elkaar ook goed, want speelden eerder al een oefenwedstrijd voor deze competitie tegen elkaar. Tevens zijn de coaches John Blok en Dogan Corneille beiden al jarenlang werkzaam in de Tweede
Divisie.

Om 15.00 uur zullen vijf wedstrijden aanvangen in de Tweede Divisie. Daartoe behoort
IJsselmeervogels – AFC. De Amsterdammers brengen met Djuric Ascencion, Genéro Markiet en Patrick Zonneveld liefst drie ex Vogels mee naar de boorden van het IJsselmeer. De Rooien spelen (nog) niet mee om de bovenste plaatsen en de vraag is ook of het daar nog van gaat komen dit seizoen. Tot op heden wist de equipe van Berry Smit een puntje in Maassluis en een zege tegen ASWH te behalen. Daar staan drie nederlagen tegenover, waarbij die in Haarlem bij de Koninklijke HFC aan duidelijkheid niets te wensen overliet: 4-1. De laatste twee onderlinge ontmoetingen tussen IJsselmeervogels en AFC op de Westmaat gingen dan weer wel naar de thuisclub en wel met de cijfers 2-1 en 5-1. Scheidsrechter Marc Nagtegaal zal deze wedstrijd begeleiden.

De nummers 6 en 1 van de ranglijst ontmoeten elkaar in het Volendamse Kras Stadion. De Jong formatie van Volendam staat onder leiding van Johan Plat en zal spelen tegen v.v. Katwijk. Plat is bepaald geen onbekende in Katwijk, immers hij beëindigde zijn actieve loopbaan als speler van v.v. Katwijk op de Krom in december 2015. Beide teams verloren tot op heden 1 van hun 5 competitiewedstrijden. Katwijk met 2-0 bij Rijnsburgse Boys en Jong Volendam werd met liefst 2- 6 van het eigen veld geveegd door Jong Sparta. Katwijk-trainer Antony Correia zal allicht wat meer werk hebben aan het oppeppen van zijn spelers aangezien de midweekse bekerwedstrijd tegen het een divisie lager spelende Harkemase Boys verrassend op eigen veld verloren werd.

In Werkendam staat ook weer een wedstrijd op het programma tussen twee teams die de laatste seizoenen voor de coronacrisis voor veel spektakel zorgden. Waar Kozakken Boys dit seizoen echter een aardige start had, mede door een zege bij Quick Boys, is het team daarna niet bij machte geweest een tweede zege te noteren. Bert van Hunenstijn daarentegen had de pech van nederlagen in de eerste twee wedstrijden maar HHC herstelde zich vervolgens middels 7 uit 3. Bij Kozakken Boys heeft men vorige week Andre Hoekstra aan de staf toegevoegd. Wellicht dat zijn aanwezigheid tot positieve impulsen bij de Werkendammers gaat leiden. HHC begint met een puntje meer aan de wedstrijd.

Op Nieuw Zuid moet Quick Boys vooral gaan proberen kansen bij elkaar te voetballen en scoren. Het team van Edwin Grunholz heeft een doelsaldo van 2-4. Dat zegt alles over waar het probleem van de Katwijkers ligt. Zaterdag staat de derby tegen v.v. Noordwijk op het programma en voor de stemming op Nieuw Zuid zou het prima uitkomen als daartegen de eerste driepunter kan worden genoteerd. Dat het niet mee zal vallen lijkt na vorige week wel duidelijk. Noordwijk-doelman Lars Jansen verkeert in de vorm van zijn leven. Ook de midweekse bekerderby tegen Rijnsburgse Boys zal het team van Grunholz geen vertrouwen hebben geschonken. De Katwijkers kwamen pas in de eindfase van de wedstrijd tot wat kansjes. Of Noordwijk de buren van Katwijk Zuid verder in de zorgen kan brengen kunt u beleven vanaf 15.00 uur op het prachtige sportpark Nieuw Zuid.

Voor aanvang van de competitie was trainer Eric Meijers niet te beroerd om zijn aspiraties uit te spreken. SV Spakenburg moest dit seizoen mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Daar is ook zeker het spelersmateriaal voor aanwezig, echter, het team heeft in de eerste vijf duels te weinig punten bij elkaar gespeeld. Aan spektakel zeker geen gebrek, zie ook het doelsaldo van 10-10. Zaterdag gaan de Blauwen op bezoek bij Rijnsburgse Boys, ook al een club waar doelpunten alles behalve schaars zijn. Het belooft kortom een mooi spektakelstuk te worden op de Middelmors in Rijnsburg.

De avondwedstrijd, aanvang 18.00 uur wordt gespeeld op sportpark Zuid in Groesbeek. De Treffers, dat afgelopen week bij Noordwijk haar eerste nederlaag leed ontvangt ASWH. Laatstgenoemde club wist tot op heden slechts 1 punt bijeen te voetballen, en wel in wedstrijdronde 3 tegen Kozakken Boys. Er is slechts een kleine historie tussen de twee clubs. Dat heeft alles te maken met het feit dat De Treffers van origine een zondagclub is en ASWH dus niet. In 2020 speelden beide teams tegen elkaar voor de competitie, De Treffers won dat duel met 3-1. Het is duidelijk dat beide teams op dit moment voor verschillende doelen spelen. De Treffers wil aanhaken bij de kopgroep, terwijl ASWH
de punten broodnodig heeft om van de met GVVV gedeelde onderste plaats af te komen.

Zondagmiddag aanvang 14.30 uur vangt de laatste wedstrijd van wedstrijdronde 6 aan. In Tiel neemt de nummer 3 van de ranglijst, TEC het op tegen de nummer 5, Koninklijke HFC. De teams lijken aan elkaar gewaagd en behoren beiden tot het rijtje teams dat aast op een nederlaag van koploper v.v. Katwijk. De verliezer zal echter voorlopig afhaken voor de koppositie. Overigens is deze wedstrijd voor Kevin Sterling een weerzien met oude bekenden. De huidige speler van TEC kwam voor de coronaperiode uit voor de Koninklijke uit Haarlem.

Zondagochtend lees je zoals gebruikelijk weer verschillende reportages van duels uit de Tweede Divisie op Voetbal247.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD