vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieVoorbeschouwing Tweede Divisie: Voorlopig het laatste volledige programma?

Voorbeschouwing Tweede Divisie: Voorlopig het laatste volledige programma?

Langzaam maar zeker is het weer coro-voor en corona binnen het amateurvoetbal. Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen ging (redelijk succesvol) op de barricaden tegen de voorgestelde maatregelen van het kabinet, AFC-voorzitter Ad Westerhof liet in De Telegraaf al optekenen dat hij het stoppen van de competities vreesde. Niettemin is er voor de elfde speelronde nog geen vuiltje aan de lucht in de Tweede Divisie. Er gaat om negen velden afgetrapt worden, misschien voorlopig voor de laatste keer.

Omdat het duel tussen Jong Volendam en Quick Boys, wat komend weekend op het programma staat, is uitgesteld (de kunstgrasmat in het Kras stadion wordt vervangen), weten die twee clubs nu al dat er na dit weekend een weekje rust op het programma staat. Voor de beloften van Volendam, die dit speelweekend afsluiten bij het goed geklasseerde De Treffers, zal dat minder erg zijn dan voor Quick boys. De Blauw Witten pakten zeven punten uit de laatste drie wedstrijden en zullen bij winst in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen dat weekje rust vooral zien als een hinderlijke onderbreking van een aardige serie.

Rijnsburgse Boys en AFC komen net uit zo’n onderbreking en zullen als niet zo naaste belagers van Katwijk de draad weer op moeten zien te pakken. Voor de Uien wacht het lastige uitduel met TEC, dat zich prima heeft genesteld in de brede subtop van de ranglijst. AFC krijgt bezoek van Spakenburg, dat Patrick Loenen voor komend seizoen heeft aangesteld, maar in het lopende seizoen maar niet op stoom wil komen. Voor The Reds en Geel-Zwart is het zaak om drie punten te pakken en hopen op een misstap van Katwijk.

De Krombewoners spelen aan de Rode zijde van De Westmaat tegen IJsselmeervogels. Een klassieker die bol staat van historie, maar waar de krachtsverhoudingen in de Tweede Divisie ruim in het voordeel uitvallen van de bezoekers. De kersverse periodekampioen heeft de wind vol in de zeilen, maar moest in de thuiswedstrijden tegen GVVV en Noordwijk ook vol aan de bak om drie punten bij te kunnen schrijven. Dat zal tegen IJsselmeervogels niet anders zijn.

Voor de subtoppers Excelsior Maassluis en Jong Sparta staat de Rijnmond-derby op Dijkpolder op het programma. De jonge Kasteelheren hebben, na een paar zware weken, de weg naar boven weer gevonden, Excelsior Maassluis verstierde het debuut van Gery Vink bij GVVV door in Veenendaal met 0-2 te winnen.

Voor GVVV is de opdracht wederom hetzelfde: eindelijk de eerste overwinning van het seizoen pakken. Die opdracht moet nu echter behaald zien te worden bij het lekker draaiende Koninklijke HFC. De ploeg van Gertjan Tamerus draait bovenin de subtop mee, maar liet afgelopen weekend twee punten liggen bij Jong Volendam.

Twee clubs waar GVVV nog enig zicht op heeft zijn ASWH en Kozakken Boys. Bij ASWH heeft Rogier Veenstra aangegeven na dit seizoen te vertrekken. Dat nieuws was voor een supporter van Kozakken Boys aanleiding om Rick Adjei aan te bieden bij de Ambachters. De Boys reizen af naar sportpark Duinwetering waar Noordwijk wacht, ASWH ontvangt een andere middenmoter, HHC Hardenberg.

Negen duels, allemaal op zaterdag. Rond achten zijn de kaarten van de elfde speelronde volledig geschud. Wie weet voorlopig voor het laatst, dus laten we er met zijn allen van genieten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS