Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Visserstwisten en wie is nu eigenlijk titelfavoriet?

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Visserstwisten en wie is nu eigenlijk titelfavoriet?

Of we wel goed bij ons hoofd waren, was vrij geciteerd de reactie van enkele lezers toen we afgelopen week het resterende programma van de liefst zes titelkandidaten in de Tweede Divisie vast publiceerden. Ja, het is ons bekend dat er nog 11 duels gespeeld moeten worden, maar was het ooit zo bloedstollend spannend?

Alleen het kwik is wat aan de lage kant, anders hadden we ons in mei gewaand qua spanning. Slechts vier punten is het verschil tussen koploper Katwijk en nummer 6 Rijnsburgse Boys. Of te wel: er is geen peil op te trekken wie kampioen zal worden. Toch bespiegelen we de kansen, wetende dat we over een week of drie waarschijnlijk uitgelachen worden om onze prognose.

De kraker van deze speelronde 24 is IJsselmeervogelsKatwijk. Trainer Jan Zoutman zal het liever niet horen, want hij zal vermoedelijk zeggen dat de krachtmeting op de Westmaat ‘een wedstrijd op zich is’, maar Katwijk is favoriet in deze wedstrijd en heeft ook de beste papieren voor de titel. De Krombewoners zijn al enkele maanden groeiende qua constantheid en volwassenheid. Natuurlijk zitten er mindere wedstrijden tussen, maar Katwijk heeft een brede bank, we zien weer een glimp van de oude Marciano Mengerink en het rendement van bijvoorbeeld Roland Bergkamp kan alleen nog maar beter worden. Dan IJsselmeervogels, dat na een frisse en fruitige start nu al lijkt te snakken naar het zomerreces. Er borrelen irritaties door de naden van de kleedkamermuren, het supertrio Van den Meiracker-Olijfveld-El Azzouti rendeert minder en er is gemor dat trainer Gert Kruys te weinig creatieve en lopende spelmakers opstelt. Maar iedereen weet ook: winnen van Katwijk en de wereld ziet er weer compleet anders uit.

Het aardige van de competitieplanner (of is het de invloed van de Spakenburgse en Katwijkse burgemeesters?) is dat bijna gelijktijdig door dorpsgenoten Quick Boys en Spakenburg wordt afgetrapt. Beiden geen titelkanshebbers meer, maar vooral Quick Boys zit nog nadrukkelijk in de gevarenzone. Beide clubs versterkten zich flink in de winter, maar zijn nog grillig.

HHC is weer even in de luwte nadat het vorige week de koppositie moest overdoen aan Katwijk. De Hardenbergers prediken niet in paniek te zijn, want mindere resultaten waren ingecalculeerd vanwege de sterke tegenstanders van de afgelopen weken. Nu wachten ploegen waar HHC zichzelf van ziet winnen. Te beginnen met Noordwijk, ook een team dat nog niet veilig is door de veelbesproken degradatieregels. HHC snakt naar een klinkende zege, Noordwijk aast op revanche na de slechte vertoning en verspeelde voorsprong tegen GVVV.

AFC, met name Raily Ignacio, verkondigt al maanden dat The Reds dit jaar geen titelkandidaat zijn. Maar stiekem zijn de Amsterdammers dat zeker wel. Vijf zeges op rij, zeven duels ongeslagen. Scheveningen kan dus haar borst natmaken. Maar de ploeg van John Blok kan soms een reuzendoder zijn. Helemaal wanneer de mannen met rood-zwart clubkostuum hun tegenstander onderschatten.

Nummer 5 Kozakken Boys is stiekem ook al zeven duels ongeslagen. Het sprankelt echter maar af en toe de Werkendammers, die echter in de winterstop switchten naar een effectief spelconcept waar nog maar weinig tegenstanders een antwoord hebben gevonden. Excelsior Maassluis zal, gezien haar situatie, vermoedelijk het initiatief bij de mannen van Rick Adjei leggen. Maar of dat verstandig is? We gaan het zien om 14.30 uur op Dijkpolder.

We sluiten het rijtje titelkanshebbers af met ‘dark horse’ Rijnsburgse Boys. De Uien zeggen zichzelf nog geen moment kanshebber voor de titel te hebben gevoeld, maar als je er op 2/3e van de competitie zo dichtbij staat, zou je toch wel gek zijn als je niet af en toe droomt van een kolkende Middelmors op 23 mei. Rijnsburg ontvangt GVVV, dat in Noordwijk vertrouwen tankte. Een bijzonder duel ook voor Niek Oosterlee, die jarenlang bij de Uien werkte.

De Treffers haakte vorige week af als outsider voor het zilverwerk. Het uitduel bij Jong Sparta spreekt bovendien weinig tot de verbeelding. De Groesbeekers zullen echter content zijn dat het na twee moeizame jaren dit seizoen vrijwel zorgeloos kan uitspelen. Jong Sparta speelt ook nergens meer om, behalve natuurlijk de ontwikkeling van haar talenten.

De ware degradatiekraker is de ontmoeting tussen Jong FC Volendam en ASWH. Als de Hendrik-Ido-Ambachters winnen, is er wellicht weer een beetje hoop op een mirakel. Lukt dat de ploeg van Rogier Veenstra niet, dan lijkt het doek wel gevallen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie