zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: uw wekelijkse dosis opportunisme

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: uw wekelijkse dosis opportunisme

Op de drempel van de vierde speelronde roepen alle betrokkenen en kenners dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken over het verdere verloop van de competitie, dat de weg nog lang is en dat er nog van alles kan gebeuren. Deze hattrick aan open deuren is absoluut waar! Aan de andere kant is het wel zo dat alles wat je nu laat liggen in het vervolg van de competitie goedgemaakt moet worden en je daarbij mede afhankelijk bent van de resultaten van de ploegen die wel goed gestart zijn. Daarbij is er niets mis met een beetje opportunisme op zijn tijd en daarom bieden wij van Voetbal247.nl elke week de juiste dosis opportunisme aan in onze voorbeschouwing.

Want hoewel we pas drie wedstrijden onderweg zijn, begint her en der de druk al toe te nemen. Daarbij liggen de kaarten er het slechtst voor bij GVVV. Vrijwel iedereen is het erover eens dat de Blauwen van Jochem Twisker degradatiekandidaat nummer 1 zijn en de ploeg zelf bewees zichzelf vorige week geen dienst door dik te verliezen van Jong Volendam. GVVV sluit deze week het voetbalweekend af met een uitwedstrijd bij De Treffers.

Van de ploegen waar de druk standaard hoog is, kent een kwartet teams vervelende seizoenstart. Twee daarvan, Quick Boys en AFC treffen elkaar op Nieuw Zuid. Bij de wedstrijden van de thuisploegen is het voorlopig nog wat zuinigjes wat betreft doelpunten. De eerste drie wedstrijden kenden allemaal een eindstand met een minimaal verschil, waarbij de twee thuiswedstrijden met 0-1 werden verloren. De bezoekers konden vorige week tegen Scheveningen de eerste driepunter noteren. De twee clubs uit Bunschoten moeten het beiden met één puntje doen uit de eerste drie wedstrijden. Spakenburg tankte wel vertrouwen in de thuiswedstrijd tegen Katwijk, maar zal daar op De Zwaaier tegen Kozakken Boys de bloemen aan willen toevoegen. Bij IJsselmeervogels wordt het C-woord voorlopig nog vooral satirisch gebruikt, maar als de thuiswedstrijd tegen ASWH, dat één punt meer heeft, ook niet gewonnen wordt, zal de toon bij de trotse Rooien langzaam maar zeker anders worden.

Vorig weekend was een prima weekend voor de Jong-teams. Jong Volendam zette een klinkende 2-5 overwinning neer bij GVVV en ontvangt in het eigen KRAS-stadion Noordwijk, dat in eigen huis de eerste driepunter van het seizoen noteerde tegen IJsselmeervogels. Jong Sparta won knap van Rijnsburgse Boys en staat na drie wedstrijden op een prachtige tweede plaats. Komende zaterdag reizen de Jonge Kasteelheren af naar Houtrust, waar Scheveningen bij winst over Jong Sparta heen kan wippen.

Mocht er een “eentje” op het toto-formulier verschijnen in Scheveningen kan ook Koninklijke HFC bij winst Jong Sparta passeren op de ranglijst. De Haarlemmers ontvangen HHC Hardenberg, dat met één puntje niet best is gestart dit seizoen. Trainer Bert van Hunestein kan wel terugkijken op twee thuiswedstrijden, waarin de uitslag geen recht deed aan de kansenverhouding, maar al toch weleens klinkende munt willen slaan. Koninklijke HFC doet ondertussen wat Koninklijke HFC al een hele tijd al deed: net buiten de spotlights een stabiele subtopper zijn.

Het mooiste affiche van dit weekend hangt op sportpark Middelmors, waar Rijnsburgse Boys Katwijk ontvangt. De gemeentelijke derby zal voor de thuisploeg in het teken staan van aanhaken of voor even afhaken, maar vooral van een einde maken aan tien jaar zonder overwinning tegen de buurman uit Katwijk Noord. De meest bijzondere statistiek van het afgelopen decennium is echter niet in handen van één van de twee clubs, maar van een speler. Jeffrey Jongeneelen heeft de derby zowel in Katwijk-shirt gespeeld, als in het tenue van Rijnsburgse Boys, maar hij stapte nog nooit als winnaar van het veld. Door een blessure moet hij deze editie van Rijnsburgse Boys – Katwijk aan zich voorbij laten gaan, maar hij zal als supporter van zijn ploeg niet minder blij zijn als de Uien ervoor kunnen zorgen dat de Kattukkers tegen hun eerste averij van het seizoen aan lopen.

Tot zover uw broodnodige dosis opportunisme vooraf. Vanaf half drie kunnen we weer samenkomen langs de lijn. Namens de gehele redactie van Voetbal247.nl ontzettend veel plezier gewenst bij al het moois wat dit weekend voorbij gaat komen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD