dinsdag, april 13, 2021
Home Competities Tweede Divisie VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: #SUPERSCHRIKKELDAY

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: #SUPERSCHRIKKELDAY

Omdat we eens in de vier jaar een dag langer moeten wachten op de lente. Omdat de mensen die op deze dag eens in de vier jaar echt jarig zijn. Omdat het helemaal niet erg is als je een dagje extra krijgt als het elke dag feest is. Omdat het stempeltje van Super Saturday versleten is. Maar vooral omdat het programma in de Tweede Divisie er eentje is om je vingers meerdere keren bij af te leveren. Wij presenteren u: SUPER SCHRIKKELDAY!

- Advertentie -

Met vijf wedstrijden waarbij voor beide clubs nog iets op het spel staat, twee kelderkrakers en twee onderlinge ontmoetingen tussen de clubs in de top 4 van de ranglijst staat er wel zo enorm veel te gebeuren dat alle fans en volgers van de competitie elkaar ook een beetje moeten helpen om elkaar op de hoogte te houden. Daarom hierbij de oproep om de krachten te bundelen via #superschrikkelday. Geef het door aan elkaar, zegt het voort bij alle media en alle Twitter-verslaggevers van alle clubs. Een unieke hashtag voor een unieke dag, zodat we allemaal niets hoeven te missen.

Laten we het spoorboekje er eens bij pakken, te beginnen bij de kelderkrakers. Daar moet het heel gek lopen als ASWH zich veilig wil spelen zonder nacompetitie. Het gat met de veilige plaats is inmiddels 13 punten. Excelsior Maassluis komt op bezoek en staat slechts één puntje van die veilige plek af. Als de mannen van Rogier Veenstra het ultieme wonder levend willen houden, moet er gewonnen worden op sportpark Schildman. Wanneer Excelsior Maassluis wint, kunnen zij in ieder geval één directe degradatieplek wegstrepen. TEC (dat op zondag thuis speelt tegen Jong Sparta) en Scheveningen (dat op bezoek gaat bij Koninklijke HFC) zullen bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen in Hendrik Ido Ambacht.

De andere kelderkraker, iets minder diep in het drijfzand, is het duel tussen Noordwijk en GVVV. Beide ploegen lijken ver genoeg af te staan van de directe degradatieplekken, maar de stippellijn van de nacompetitie komt, met name voor GVVV, gevaarlijk dichtbij. Noordwijk heeft wel een gaatje, maar kan bij winst tegen de Blauwen uit Veenendaal helemaal rustig gaan ademhalen en zichzelf met potlood intekenen voor een nieuw seizoen in de Tweede Divisie. Naast GVVV, Excelsior Maasssluis en Scheveningen, zal ook Quick Boys gebaat zijn bij een extra concurrent in de strijd tegen een verplicht toetje in de vorm van de nacompetitie. De Blauw Witten reizen af naar Werkendam en treffen daar Kozakken Boys: één van de zes ploegen die mag dromen van de titel.

Ook Rijnsburgse Boys hoort bij het clubje van zes voor wie zilverwaar aan het einde van de rit nog lonkt. Om die droom levend te houden moet er wel gewonnen worden in Groesbeek. De Treffers wist tegen de huidige top 3 een gelijkspel uit het vuur te slepen en bovendien aanvoerder van de middenmoot. Een zeer lastige horde dus! Iets lager in de middenmoot vinden we Spakenburg dat in eigen huis Jong Volendam ontvangt. Voor de Blauwen is zo hoog mogelijk eindigen het devies, bij Jong Volendam zijn de ogen vooral gericht op de Derde Divisie Zondag, waar Jong ADO Den Haag zich inmiddels in de top 4 bevindt. Een plek die voor Jong Volendam zou betekenen dat het avontuur in de Tweede Divisie na één seizoen (voorlopig) ophoudt.

Dan houden we nog twee wedstrijden over, en we hebben de gehele top 4 nog niet besproken. Dat betekent dat het vuurwerk in de strijd om de titel gaat ontbranden. Afgelopen seizoen gooide IJsselmeervogels de titelstrijd direct na de winterstop helemaal open door in Amsterdam van AFC te winnen. Held van die middag Maurice de Ruiter zou later in het seizoen merken hoe vergankelijk heldendom kan zijn. Hij vertrok voortijdig bij Rooien, die in het vervolg van de titelstrijd hun meerdere moesten erkennen in AFC. Dit seizoen won IJsselmeervogels in eigen huis met 5-1 van AFC. De Amsterdammers hebben wel een betere balans tegen ploegen uit de top 6. The Reds wisten tot nog toe 12 punten te pakken uit zeven duels (vier keer winst, drie keer verlies), de Rooien haalden 8 punten uit zes topwedstrijden (twee keer winst, twee keer gelijk, twee keer verlies)

Waar in de ene topwedstrijd rood de boventoon voert, zijn in de andere topper de kleuren, eensgezind, oranje en zwart. De wedstrijd tussen Katwijk en HHC Hardenberg is de livewedstrijd bij FOX Sports en is bovendien de beslissingswedstrijd voor de Tweede Periode. De thuisploeg moet winnen om beslag te leggen op die periode, HHC Hardenberg heeft aan een gelijkspel genoeg om die bonus te pakken. Allemaal leuk en aardig, maar voor scheidend trainers Jan Zoutman en Gert Jan Karsten zal die “prijs” bijzaak zijn. Er is maar één ding dat telt en dat is het echte kampioenschap aan het eind van de rit.

Sinds de invoering van de Tweede Divisie is de onderlinge balans in het voordeel van de Krombewoners (vijf overwinningen). HHC Hardenberg wist slechts eenmaal te winnen en eenmaal werd het gelijk. Dat ene gelijkspel werd in het eerste seizoen van de Tweede Divisie op De Krom behaald, dankzij een late gelijkmaker van Jan Hooiveld. Een beetje op zijn Katwijks dus. De club uit Salland zal mooiere herinneringen hebben aan het laatste seizoen voor de invoering van de Tweede Divisie. HHC wist op de laatste speeldag op De Krom te winnen en Katwijk van de titel af te houden. Omdat Excelsior Maassluis in en tegen Spakenburg ook won, profiteerden zij het meest van dat resultaat en mochten zij zich de laatste kampioen van de Topklasse (en later algeheel kampioen) noemen. Tot nog toe haalden beide ploegen 10 punten uit wedstrijden tegen teams uit de top 6, Katwijk had daar wel twee wedstrijden minder voor nodig (5 om 7).

Met dit spoorboekje in het achterhoofd en op Twitter #superschrikkelday op scherp mis je niets van speelronde 23. Iedereen ontzettend veel plezier gewenst. Zegt het voort en Twitter mee met #superschrikkelday.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..