vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Stunts gevraagd!

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Stunts gevraagd!

Op het moment van schrijven is alleen GVVV geconfronteerd met coronagevallen binnen de selectie. Dat betekent dat er een streep gaat door het thuisduel tegen AFC. Desondanks staan er “maar” zeven wedstrijden op het programma, omdat er in het Kras Stadion een nieuwe kunstgrasmat wordt uitgerold is de wedstrijd tussen Jong Volendam en Quick Boys verplaatst naar 18 december. Daarbij valt op dat de nummers één en drie van de ranglijst allebei een tegenstander uit de onderste regionen treffen. Als die clubs uit het drijfzand willen kruipen worden er dus stunts gevraagd!

Daarbij heeft Kozakken Boys nog wel het thuisvoordeel tegen De Treffers, maar gezien de recente vorm van de Werkendammers lijkt het niet zoveel uit te maken waar zij hun wedstrijd moeten spelen. De Boys zijn de enige club in de Tweede Divisie die hun laatste vijf wedstrijden hebben verloren. De Treffers doet, met slechts één doelpunt meer voor dan Kozakken Boys (15 om 14), de clubnaam nog geen eer aan. Omdat de Groesbekers qua tegentreffers gelijke tred houden met koploper Katwijk staan zij op een knappe derde plaats en zijn zij zich wellicht de meest stugge tegenstander van het huidige seizoen. (Helaas is inmiddels ook dit duel afgelast, red)

ASWH houdt Kozakken Boys voorlopig nog op basis van het doelsaldo onder zich, maar die ploeg staat voor de zwaarste klus van het weekend. De mannen van Rogier Veenstra reizen namelijk af naar de enige ploeg die de afgelopen vijf wedstrijden allemaal won, Katwijk. De Ambachters wisten de afgelopen vijf duels acht punten bij elkaar te sprokkelen en verloren voor het laatst op 9 oktober, op een steenworp afstand van De Krom, de uitwedstrijd bij Rijnsburgse Boys. Toevallig was dat ook de plek waar Katwijk hun enige wedstrijd tot nog toe verloor. De Krombewoners hebben in eigen huis nog geen punt laten liggen.

Jong Sparta kan in eigen huis een gaatje slaan met TEC. De jonge Kasteelheren hebben na een dip van drie wedstrijden de draad weer opgepakt en ontvangen in eigen huis een ploeg die de draad een beetje kwijt is. De ploeg van Hans van de Haar won slechts één van hun laatste vijf wedstrijden, vooral de ruime thuisnederlagen tegen De Treffers (0-4) en Rijnsburgse Boys (2-5) zullen een realitycheck zijn geweest voor de ambitieuze club uit Tiel. Kort onder TEC gaan HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis op De Boshoek uitmaken wie van de twee aanhaakt bij het linkerrijtje en wie er koploper wordt van het rechterrijtje.

De leukste wedstrijd aan de bovenkant van de ranglijst is die tussen Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC. De Uien hebben geen al te beste historie tegen de oudste club van het land. Slechts eenmaal wist de ploeg van Henk Wisman te winnen, dat was in februari van dit jaar op sportpark Middelmors. Het goede nieuws is echter dat spits Dani van der Moot op de weg terug is en afgelopen weekend eindelijk weer eens een uitwedstrijd werd gewonnen. Koninklijke HFC morste de afgelopen weken punten tegen laagvliegers Jong Volendam en GVVV. In beide wedstrijden kwam de formatie van Gertjan Tamerus niet verder dan een puntendeling.

Tot slot verplaatsen we de blik naar Bunschoten, waar het allemaal nog niet bepaald wil vlotten. Afgelopen week werd Eric Meijers de wacht aangezegd bij Spakenburg, het duo Jochem Twisker/Chris de Graaf moet de Blauwen naar rustiger vaarwater leiden. De Blauwen ontvangen Noordwijk in de laatste speelronde voor de derby tegen IJsselmeervogels. De kustbewoners staan op een keurige achtste plaats, met 17 punten uit elf wedstrijden. Van die 17 werden er slechts twee in uitwedstrijden behaald. Samen met de positieve balans die Spakenburg in de Tweede Divisie tegen Noordwijk heeft, zullen de matige uit-prestaties van de tegenstander de Blauwe burger moed geven.

Voor de Rooien gaat de reis juist richting de kust. Op Houtrust gaat IJsselmeervogels een wedstrijd spelen die bepalend gaat zijn voor hoe de vlag er tot minimaal de winterstop bij hangt. Als er van Scheveningen gewonnen wordt, slaat IJsselmeervogels een gaatje met de onderste vijf en haakt de ploeg aan bij het linkerrijtje. Als Scheveningen echter de volle buit pakt, iets wat sinds de tweede speelronde niet meer gelukt is, sleept de ploeg van John Blok de Rooien mee het drijfzand in en zijn de belangen bij de derby van volgende week voor beide ploegen enorm. Er zal in Bunschoten niemand te vinden zijn die staat te springen bij een dergelijk scenario, maar voor iedereen daarbuiten kunnen de belangen van de derby niet groot genoeg zijn. Of dat nu bovenin is, of, zoals nu wellicht, onderin.

Maar voor we nu al gaan kijken naar de voorbeschouwing van volgende week wachten we eerst maar eens de resultaten van deze week af. En de ontwikkelingen gaan snel: tijdens het schrijven van deze voorbeschouwing werd de wedstrijd tussen HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis afgelast. Dat betekent dat we voorlopig nog maar vijf wedstrijden overhouden. Laten we vooral hopen dat er niet nog meer wedstrijden afvallen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS