dinsdag, maart 9, 2021
Home Competities Tweede Divisie VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Stroef

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Stroef

Op drie dagen na een half jaar geleden kwam er voor het laatst een voorbeschouwing over een speelronde in de Tweede Divisie uit. En elke liefhebber van het topamateurvoetbal heeft uitgekeken naar het moment dat de beste clubs van het land de degens weer gaan kruisen in de Tweede Divisie. Ook de voorbeschouwer van dienst kan niet wachten tot Excelsior Maassluis en Katwijk zaterdagmiddag om 14.00 uur het seizoen in gang schieten. Maar God, wat verloopt het schrijven stroef zeg!

- Advertentie -

Klaarstomen
Zou het dan toch zo zijn dat schrijvers zich ook voor moeten bereiden op een nieuw voetbalseizoen? Beginnen met flauwe limericks om conditie op te bouwen? Langzaamaan wat haiku’s erbij om de patronen in te slijpen en dan, middels steeds langere stukken, jezelf klaarstomen voor het echte werk? En zou het dan ook zo zijn dat als de hoofdredacteur niet tevreden is je op de bank belandt? En zelfs dat er een enkeling is, die daarop zijn conclusies trekt en elders wil gaan schrijven?

Raakvlakken
Dat laatste bleek een gekke trend zo vlak voor Transferdeadlineday in het amateurvoetbal en in de Tweede Divisie zorgden Berry Powel en Roy Castien ervoor dat de Blauwen uit Veenendaal en Spakenburg weer een onderling raakvlak erbij hadden. Een blik op het programma wijst uit dat daar vijf dagen later nog een raakvlak bij komt. De bijnaamgenoten reizen allebei af naar de kust, GVVV ontmoet Quick Boys op Nieuw Zuid, Spakenburg reist af naar Houtrust, waar ze zich kunnen revancheren voor het pak op de broek (5-0) dat ze afgelopen seizoen van Scheveningen kregen.

Nieuwe aanvangstijd liveduel
De top 3 van het afgebroken coronaseizoen start ook niet op eigen veld. The Reds van AFC volgen de Blauwe trein naar de zee, maar slaan al af bij de afslag Noordwijk, HHC Hardenberg verzorgt in Groesbeek het slotstuk van de zaterdag tegen De Treffers en Katwijk mag op Dijkpolder met en tegen Excelsior Maassluis de aftrap van het nieuwe seizoen verzorgen. Het duel tussen de Tricolores en de Krombewoners is de eerste livewedstrijd van FOX Sports en die wedstrijden beginnen dit seizoen om 14.00 uur.

,,Met name het middenveld en de voorhoede van de Uien zijn linies waar de liefhebbers hun vingers bij aflikken”

Op zondag komt het gloednieuwe TEC van Hans van de Haar in actie tegen het op het laatste moment met twee man versterkte Koninklijke HFC van Gertjan Tamerus. De spek-en-bonen-wedstrijd tussen Jong Volendam en Jong Sparta wordt op zaterdagmiddag aan De Dijk gespeeld.

Favorietenrol
De kraker van het weekend is het duel tussen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. Waar Berry Smit van de Rooien zegt dat zij dit seizoen niet tot de absolute titelkandidaten moet worden gerekend, krijgt het Rijnsburgse Boys van Henk Wisman wel de favorietenrol toegespeeld. Met name het middenveld en de voorhoede van de Uien zijn linies waar de liefhebbers hun vingers bij aflikken. De achilleshiel van de Rijnsburgers is versterkt met de komst van Dennis van der Plas (Quick Boys) en de terugkeer van Rob Zandbergen (VVSB). Daardoor lijkt het centrum van de verdediging versterkt ten opzichte van afgelopen seizoen. De langdurige blessure van Jordy Strooker was wel een streep door de rekening. Niettemin wordt Rijnsburgse Boys samen met AFC gerekend tot de voornaamste der titelkandidaten.

Laten we vooral met zijn allen genieten van die kriebels vooraf, want we staan aan de vooravond van een, ijs, weder en corona dienende, spectaculair seizoen, waarin de Tweede Divisie over de gehele breedte weer iets sterker lijkt geworden. En laten we hopen dat de spelers een stuk minder stroef aan de start staan dan de voorbeschouwer.

Voetbal247.nl doet dit weekend uitgebreid verslag van:
IJsselmeervogelsRijnsburgse Boys (Niels Veldhoven)
Excelsior Maassluis – Katwijk (Henk Kasius)
Noordwijk – AFC (Freek Louis)
TEC – Koninklijke HFC (Peter Brink)

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES