zondag, maart 7, 2021
Home Competities Tweede Divisie VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Over kikkers en kruiwagens

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Over kikkers en kruiwagens

In de eerste speelronde van het kalenderjaar 2018 won Kozakken Boys op sportpark De Krom van Katwijk. Het bleek de start van een bloedstollende strijd om de titel, waar de koploper uiteindelijk alle kikkers in de kruiwagen kon houden en zichzelf kampioen mocht noemen. Dit seizoen zit de regerend kampioen zelf op het vinkentouw bij koploper AFC, maar spelen zij geen rol in een scenario wat mogelijk parallellen vertoont met het afgelopen jaar. De eer om de competitie bovenin weer helemaal open te gooien is voorbehouden aan nummer 2: IJsselmeervogels.

- Advertentie -

Het grote vraagteken bij koploper AFC hangt boven het onderwerp ‘kikkers en kruiwagens’. Hoe houdt Ulrich Landvreugd zijn ploeg bijeen als ‘mogen’ verandert in ‘moeten’? De eerste test op dat gebied is er direct eentje waar de druk er flink op zit; IJsselmeervogels komt op bezoek in Amsterdam Zuid. Het grote nieuws bij de Vogels was de ruildeal met DVS ’33: Soufyan Moro vertrekt naar de Derde Divisionist uit Ermelo, Maurice de Ruiter bewandelt de omgekeerde weg. Een deal die in Bunschoten met gejuich werd ontvangen, maar behalve zeer talentvol is De Ruiter ook enigszins omstreden gebleken de afgelopen tijd. Heeft Verdonkschot wellicht de Ruiter van het Paard van Troje binnengehaald of houdt hij de kikkers in de kruiwagen?

Nummer drie Katwijk ontvangt, naast Koninklijke HFC, ook FOX Sports. Dat was ook zo tijdens de één na laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen. Katwijk had toen de zenuwen niet in bedwang en verloor van de ploeg uit Haarlem. Overleven en bij blijven was voor de winterstop het devies op De Krom, de winterstop zelf stond in het teken van herstel. Dat betekent voor trainer Jan Zoutman wel dat er na de winterstop keuzes te maken zijn en met die keuzes ook spelers teleurgesteld zullen zijn. Daarnaast kan de regerend kampioen zich eigenlijk geen puntverlies veroorloven wil het nog een rol van betekenis spelen in de huidige titelstrijd.

Voor Spakenburg is winst in het duel tegen HHC Hardenberg ook essentieel om bij te blijven aan de bovenkant van subtop met een mogelijkheid op meer. Rijnsburgse Boys en GVVV spelen om aan de onderkant van de subtop mee te blijven doen, datzelfde geldt voor Excelsior Maassluis en Jong Vitesse.

Kozakken Boys en De Treffers nemen, bij winst, afscheid van de onderkant de ranglijst. Tegenstanders zijn respectievelijk laagvlieger Scheveningen en nummer vier Jong Sparta. Jong Almere City gaat op bezoek bij Barendrecht, dat voor het eerst dit seizoen onder leiding zal staan van de teruggekeerde trainer Jack van den Berg.

Op zondag wordt speelronde 17 afgesloten met de absolute degradatiekraker tussen FC Lienden en VVSB. Bij de thuisploeg was niet bepaald rustig tijdens de winterstop. De geldkraan vanuit de sponsorgroep werd acuut dicht gedraaid, de ploeg zou uit de competitie worden gehaald, maar gaat nu, met hulp van onder andere de Wooter Academy, toch door. Meest recente referenties zijn Achilles ’29 en in dit verhaal De Dijk. Beide ploegen bungelen momenteel onderaan in de Derde Divisie. Tegenstander VVSB dacht even dat directe degradatie afgewend was, maar zal er nu toch voor moeten voetballen. Te beginnen tegen een directe concurrent. Een directe concurrent met een gloednieuwe kruiwagen en een aantal kakelverse kikkers.

hans-van-de-haar-coach-spakenburg

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES