donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Nostalgie vs Nieuwswaarde

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Nostalgie vs Nieuwswaarde

Het speelschema van de Tweede Divisie herbergt elke week wel een aantal mooie affiches. Wat deze week echter opvalt, is dat de mooiste affiches stuk voor stuk heuse zaterdagklassiekers zijn. De grootste belangen zijn echter in die andere wedstrijden te vinden. De overkoepelende wedstrijd van de derde speelronde is die tussen de nostalgie en de nieuwswaarde.

Team Nostalgie komt met een paar echte “Krakertjes” op de proppen. Wedstrijden waarvan de eerste programmaboekjes nog op perkament werden gedrukt en de geschiedenis barst van de prachtige verhalen. Wat te denken van Kozakken Boys – Spakenburg, een wedstrijd waar deze week nog zwart-wit foto’s van opdoken op de diverse sociale media. Na het verrassende verlies tegen TEC in het openingsweekend, wacht Kozakken Boys nog op de eerste thuisoverwinning. De druk bij de Blauwen ligt nog hoger, het tot nu toe behaalde punt strookt niet met de vooraf uitgesproken ambities.

Om kritiek op de keuze vooraf te voorkomen, legde FOX Sports al uit waarom zij kozen voor ASWH – Scheveningen. Het feit dat beide ploegen inzetten op een zich geruisloos veilig spelen en allebei nog zonder overwinning zijn, zou al reden genoeg kunnen zijn om juist deze wedstrijd te kiezen. Zowel de promovendus uit Hendrik Ido Ambacht als de Schollenkoppen zullen mogelijkheden zien om drie punten aan dit duel over te houden. Verder vinden we in Team Nostalgie nog twee duels uit de gemeente Katwijk. Katwijk en GVVV speelden in de recente historie een aantal legendarische duels. De thuisploeg zal dit keer zijn ongeslagen status in eigen huis willen behouden tegen de ploeg die de eerste puntjes af wisten te snoepen van regerend kampioen AFC. Even verderop wil Rijnsburgse Boys hetzelfde doen in hun eerste derby tegen Noordwijk, dat al aan de tweede derby op verplaatsing toe is.

Team Nieuwswaarde kent één wedstrijd op zondag. De Treffers krijgt in eigen huis Jong Sparta op bezoek. De thuisploeg viert haar eeuwfeest, maar doet vooralsnog zonder punten op zak. Een dag eerder speelt het bijna honderdjarige Quick Boys thuis tegen Jong Volendam. De Blauw Witten wachten nog op de eerste driepunter in de Tweede Divisie, de jonge Wijdbroeken hadden die overwinning op de eerste speeldag al te pakken, maar konden er geen vervolg aan geven afgelopen week.

In Haarlem staan de twee verrassingen van afgelopen seizoen, Koninklijke HFC en Excelsior Maassluis, tegenover elkaar. Beide ploegen hebben dit seizoen al een gevoelige uitnederlaag moeten slikken. Excelsior Maassluis verloor in Volendam met 4-1, Koninklijke HFC zag dezelfde cijfers op het bord staan na de uitwedstrijd tegen Noordwijk. Van de hoofdstad van Noord Holland kunnen we door naar de hoofdstad van het land. Daar treffen we met AFC – HHC Hardenberg een wedstrijd tussen twee ploegen die vooraf een top 6-notering in gedachten hadden. Beide ploegen zullen drie punten nodig hebben om zich daar nu al te nestelen.

Waar de ene helft van de ploegen zonder puntverlies zich binnen de Katwijkse gemeentegrenzen bevindt, kunnen we de andere twee in de gemeente Bunschoten vinden. Over het feit dat IJsselmeervogels het volle pond uit hun eerste twee duels haalde, zullen geen Kamervragen worden gesteld. Dat tegenstander TEC met hetzelfde puntenaantal naast Vogels staat, deed wel de wenkbrauwen fronsen. Vooraf zou je verwachten dat deze pot een prooi wordt voor de Rooien, maar dat dachten we toch ook van Kozakken Boys, toen de ploeg uit Tiel op bezoek kwam. Eén ding is daar wel zeker: minimaal één van de twee ploegen gaat speelronde drie afsluiten met puntverlies.

Beide teams zijn voorgesteld. Kiest u voor een “museumbezoek” of voor de actualiteit? Welke u ook kiest, wij hopen dat u er geen spijt van krijgt en wensen u veel plezier langs de lijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD