dinsdag, april 13, 2021
Home Competities Tweede Divisie VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Nog niet cruciaal, maar...

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Nog niet cruciaal, maar…

Zoals Mike Vreekamp van TEC eerder deze week al zei: deze week is nog niet cruciaal. Hij had echter ook een ‘maar’ en dat is niet geheel toevallig dezelfde ‘maar’ als de titel van deze voorbeschouwing. Natuurlijk zijn we nog een eindje weg van de eerste contouren van de ranglijst van dit seizoen, het is zelfs nog te vroeg om te spreken van een zogenaamde ‘Vorentscheidung‘. Maar alles wat je nu laat liggen, moet je verderop in het seizoen ergens goed zien te maken en als je iets wilt goedmaken in een voetbalcompetitie ben je op een gegeven moment afhankelijk van de concurrentie.

- Advertentie -

Drie clubs hebben het volle pond na de eerste twee speelronden. IJsselmeervogels wist afgelopen week eindelijk weer eens te winnen bij HHC Hardenberg. Deze week reizen de Rooien af naar Werkendam, waar zij een ploeg treffen die als geen ander weet wat de gevolgen kunnen zijn van gemorste punten in het eerste deel van de competitie. In 2018 kwam Kozakken Boys, na een belabberde start, op het einde twee punten te kort voor het kampioenschap. Die titel ging dat seizoen naar Katwijk, dat de eerste Bollenstreekderby van het seizoen speelt tegen Noordwijk. De Krombewoners gaan voor het eerst sinds het seizoen 2014-2015 weer naar de Duinwetering voor een wedstrijd in competitieverband. Voor de laatste overwinning moeten we nog verder terug in de tijd. Assistent-trainer Patrick Heijmans en keeperstrainer Hugo van Duijn waren nog als speler actief bij Katwijk toen in het seizoen 2000-2001 voor het laatst drie punten werden behaald door Katwijk in en tegen Noordwijk. De thuisploeg liet bovendien al zien dat het in eigen huis moeilijk te verslaan is: titelkandidaat AFC kwam in de openingswedstrijd van het seizoen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Revanche
Voor de derde van de drie koplopers, Koninklijke HFC, is het even opletten dat de wekker wel op de juiste dag goed wordt gezet. Na twee wedstrijden op zondag moet de Koninklijke voor het eerst op zaterdag aan de bak. Zij spelen uit tegen Quick Boys, dat zich zal willen revancheren voor de 5-1 nederlaag bij AFC. Voor de Amsterdammers is het niet zo heel erg als zij de wekker op de verkeerde dag aanzetten, zij sluiten een dag later deze competitieronde af in Groesbeek tegen De Treffers, dat met één puntje uit de eerste twee wedstrijden nog niet al te veel fundament heeft kunnen leggen voor dit seizoen. Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys revancheerden zich allebei na een verliespartij in de eerste speelronde. Beide ploegen willen de blik naar boven gericht houden en daarbij is voor beiden een overwinning meer dan wenselijk.

Datzelfde geldt voor Spakenburg en HHC Hardenberg. De Blauwen hebben slechts twee punten vergaard uit de eerste twee duels, de Sallanders moeten zelfs nog met een punt minder doen. Om een valse start te voorkomen zullen beide ploegen dit weekend de volle buit moeten pakken tegen, respectievelijk, Jong Sparta (thuis) en Jong Volendam (uit).

Na twee weken blijdschap dat de bal weer rolt in de Tweede Divisie zou vanaf deze ronde her en der het ouderwetse chagrijn weer op kunnen duiken na een matige competitiestart

Ook Scheveningen heeft twee punten, maar dat levert op Houtrust een heel ander perspectief op dan op de Blauwe zijde van De Westmaat. Afgelopen seizoen moesten de Schollekoppen liefst zes wedstrijden wachten tot er überhaupt een keer gescoord kon worden. Tegenstander ASWH was afgelopen seizoen bezig aan een schier kansloze missie om degradatie te voorkomen, maar heeft in het herkansingsjaar de eerste driepunter al in de achterzak zitten. De wedstrijd tussen de twee vooraf bestempelde degradatiekandidaten wordt live uitgezonden bij FOX Sports en is daarmee ook de opener van de derde speelronde.

Van het laatste duel kan slechts één ding gezegd worden: minimaal één van de twee ploegen die nu nog op de hatelijke nul staan, is na deze speelronde in ieder geval van die nul af. Waar het bij TEC in aanloop naar het nieuwe seizoen vooral ging over een peloton aan nieuwe spelers, hield in Veenendaal één speler met een vertrekwens de gemoederen vooral bezig. Feit is wel dat zowel TEC als GVVV de eerste twee competitiewedstrijden verloren, een serie die beide ploegen snel willen doorbreken. Zij treffen elkaar in deze speelronde op de Lok in Tiel.

Zoals gezegd, het is allemaal nog niet cruciaal, maar na twee weken blijdschap dat de bal weer rolt in de Tweede Divisie zou vanaf deze ronde her en der het ouderwetse chagrijn weer op kunnen duiken na een matige competitiestart, of een eerste voorzichtige blik op iets moois wat misschien komen gaat. Neemt allen de coronawaarschuwing van de KNVB en CVTD ter harte en geniet van al het moois wat ons dit weekend weer voorgeschoteld gaat worden.

Voetbal247.nl doet deze speelronde uitgebreid verslag van:
Noordwijk – Katwijk (Henk Kasius)
Excelsior MaassluisRijnsburgse Boys (Theo Uphus)
Kozakken BoysIJsselmeervogels (Herman van Diejen)
TEC – GVVV (Niels Veldhoven)

De arbitrage deze speelronde

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..