vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVoorbeschouwing Tweede Divisie: Nog eentje dan?

Voorbeschouwing Tweede Divisie: Nog eentje dan?

Het moet heel gek lopen als er nu nog zittende trainers de Kerst niet halen. Op de roemruchte corona-persconferentie van de Nederlandse regering werd bekend gemaakt dat amateursport na 17.00 uur voorlopig even niet meer mag. Op zich is het wel ironisch: de sport die je naast je werk beoefend, mag je niet meer beoefenen op het moment dat heel veel mensen net klaar zijn met werken. Dat betekent dat de wedstrijden wel door zouden kunnen gaan, maar omdat er doordeweeks niet getraind kan worden, is het spelen van competitiewedstrijden op Tweede Divisie-niveau praktisch niet mogelijk.

De KNVB gaat nog wel lobbyen in Den Haag, maar de kans dat daar wat uitkomt is niet zo heel groot. De nationale voetbalbond is gedurende de coronatijd nog zwakker in lobbyen geweest, dan GVVV in het lopende seizoen. Omdat de bond wel aardige puzzelaars in dienst heeft, komt de hekkensluiter wel in actie. Niet tegen IJsselmeervogels (de Rooien vroegen om uitstel, wegens coronagevallen), maar tegen AFC. Ook zij zagen een streep gaan door het duel met ASWH, waarna een oplettende competitieplanner bedacht dat GVVV – AFC dan best wel ingehaald kon worden.

Van de mogelijke toekomstige concurrenten van de Blauwen uit Veenendaal krijgt bijnaamgenoot Spakenburg een zware horde. Koninklijke HFC, de oude club van Floris van der Linden, komt op bezoek aan de Blauwe zijde van De Westmaat. De Haarlemmers hebben de afgelopen weken geen goede ervaringen opgedaan tegen clubs uit het rechterrijtje. Zowel GVVV als Kozakken Boys wisten een punt te sprokkelen tegen de Koninklijke. Laatstgenoemde zal in ieder geval qua resultaat wat vertrouwen hebben getankt afgelopen weekend, maar de vraag is of het voldoende is om directe concurrent Scheveningen op de knieën te dwingen. De trainer van de bezoekers hoeft zich eigenlijk nooit zorgen te maken of hij de Kerst wel haalt, maar mocht zijn ploeg winnen op De Zwaaier zit John Blok er dit seizoen echt warmpjes bij.

Jong Volendam – TEC en HHC – Noordwijk zijn de duels die, gezien de stand op de ranglijst, het minst interessant zijn. Voor HHC en Noordwijk geldt dat ze een gestage stroom puntjes bij elkaar sprokkelen en een mooi plekje in de subtop hebben veroverd. Omdat Noordwijk dat vooral doet in thuiswedstrijden is HHC Hardenberg de favoriet in deze wedstrijd. TEC begon het seizoen zeer aardig, maar is langzaam maar zeker naar het rechterrijtje gezakt. Jong Volendam en Jong Sparta zijn aan elkaar gekoppeld als het gaat om de stand op de ranglijst. Het kwaliteitsverschil tussen de beloftenploegen is echter zo groot dat we deze competitie binnen de competitie officieus als beslist kunnen beschouwen.

Jong Sparta doet het goed met een derde plaats en topscorer Marouane Afaker binnen de gelederen. Zij ontvangen Quick Boys op Het Kasteel. De Blauw Witten zitten in een aardige flow, de laatste vijf wedstrijden leverden in totaal elf punten op. Eén van die elf punten werd afgelopen weekend behaald in de derby tegen Rijnsburgse Boys. De Uien draaien verre van soepeltjes en ontvangen in eigen huis de virtuele nummer twee De Treffers. Om aansluiting te houden met de stugge Groesbekers moet Rijnsburgse Boys eigenlijk de drie punten in huis houden.

Bij Katwijk hoeven ze helemaal niet aan aansluiting te denken. Er staat dit seizoen bijna geen maat op de Krombewoners, maar als er één club toch nog wat zenuwachtige kriebels weet te bewerkstelligen bij de oranjehemden is het wel Excelsior Maassluis. De Tricolores verloren sinds de invoering van de Tweede Divisie slechts één keer op De Krom, een opvallend positieve statistiek, zeker als je bedenkt dat Katwijk de best presterende club is sinds die invoering. Bovendien wisten de bezoekers al eens eerder de flow van Katwijk te stoppen. In het seizoen 2017 – 2018 gingen de Krombewoners als ongeslagen koploper (27 punten uit de eerste 9 wedstrijden) behoorlijk onderuit op sportpark Dijkpolder (3-0). Kortom: als er één ploeg is die kan stunten op De Krom….

Zoals je van ons gewend bent zit deze voorbeschouwing weer boordevol vragen waar we vanmiddag pas alle antwoorden op krijgen. Eén vraag zal pas later in de week beantwoord kunnen worden en die luidt: was dit de laatste voorbeschouwing van 2021? Laten we die laatste vraag rustig afwachten, terwijl we ons morgen massaal verzamelen bij de antieke transistor of de moderne livestream.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD