vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieVoorbeschouwing Tweede Divisie: Jagen op Katwijk

Voorbeschouwing Tweede Divisie: Jagen op Katwijk

Met slechts vier wedstrijden op het programma valt er heel weinig voor te beschouwen deze week. Bovendien kan de oproep om vooral de velden op te zoeken ook nog eens in de prullenbak. Desondanks valt er nog voldoende moois te melden over deze speelronde, vooral omdat Katwijk niet in actie komt (het duel tegen TEC is uitgesteld) en een aantal van de belagers van de Krombewoners wel. Er kan dus gejaagd worden op Katwijk.

Allereerst de huidige nummer twee van de ranglijst, Jong Sparta. De Rotterdammers kunnen het gat met Katwijk terugbrengen naar zeven punten, al moet daarbij vermeld worden dat zij daar dan een wedstrijd meer voor nodig hadden. Tweede vermelding is dat er dan gewonnen dient te worden bij Noordwijk. Iets wat, tot nog toe alleen Koninklijke HFC lukte.

Nummer vier AFC kan op tien punten (met een wedstrijd minder) komen, mits er gewonnen wordt van HHC Hardenberg. De bezoekers, die voor komend seizoen op zoek moeten naar een nieuwe trainer nadat is besloten om het contract met Bert van Hunestein niet te verlengen, hangen ergens in het grijze gebied tussen het linker- en het rechterrijtje, maar blijven een tegenstander om rekening mee te houden.

De derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys stond dit seizoen al eerder op het programma, toen op een goed gevuld sportpark Nieuw Zuid, onder kunstlicht en in het kader van de KNVB Beker. Al die ingrediënten ontbreken dit keer, waardoor het decor van deze derby vooraf al surrealistisch zal zijn. De inzet van het competitieduel blijft echter wel de drie punten. Daarnaast kan Quick Boys over de Uien heen in de stand van de ranglijst en staat, zoals altijd bij een derby, de eer op het spel.

Excelsior Maassluis ontvangt Jong Volendam. De Tricolores kunnen bij winst richting linkerrijtje klimmen en zichzelf voorlopig ontdoen van de ploegen die het moeilijk hebben.

Een korte, maar krachtige voorbeschouwing. Gelukkig staat er genoeg op het spel om iedereen aan de livestream, radio of twitterverslagen te kluisteren. Lekker knus, met een warme chocolademelk, of iets dergelijks. Romantisch.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS