maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het zooitje van Zaagmans

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het zooitje van Zaagmans

De competitie gaat doormidden, Zaagmans komt langs. Niet op woensdag, zoals je gewend bent, maar in het weekend. En hij gaat er 2 dagen over doen! Als dit de enige fouten van deze beunhaas met twee linkerhanden zouden zijn, zou elke vorm kritiek hierop weggezet worden als gezeur om niets. Maar het blijft niet bij deze foutjes, sterker nog: dit is slechts het topje van de ijsberg. Deze hele speelronde zit vol met zaag- en constructiefouten. We lopen ze allemaal even langs.

Nu het seizoen zich exact op de helft bevindt, kunnen we spreken van een kopgroep en de middenmoot/degradatiezone. Tot nog toe niets geks, totdat we gaan kijken waar onze zagende kluns aan het werk is geweest. Na nummer 8, HHC Hardenberg (11 punten achter koploper AFC) valt er een gaatje naar de aanvoerder van het tweede gedeelte, GVVV. Zaagmans heeft verkeerd gemeten, waardoor de ranglijst nu niet keurig doormidden is, maar we met een groep van 8 en een groep van 10 zitten. Beide ploegen spelen dit weekend wel thuis tegen clubs uit de tweede groep. GVVV kan in eigen huis een gaatje slaan met Kozakken Boys, HHC Hardenberg krijgt nummer 15 Barendrecht op bezoek.

Drie wedstrijden op zondag, dat is opvallend groot af gezaagd, zeg maar. De drie beloften-teams zullen de afstand naar elkaar willen verkleinen. Jong Sparta kan dat in een onderling duel met Jong Vitesse doen, Jong Almere City speelt thuis tegen koploper AFC. Verder gaat De Treffers op hoog bezoek in Haarlem, waar het even verrassende, als stugge Koninklijke HFC wacht. De twee zondagclubs met de grootste problemen spelen wel op zaterdag. VVSB levert het toetje van de zaterdag, met Rijnsburgse Boys als tegenstander staat er een heuse Bollenderby op het programma.

Voor Lienden wacht er, na het doelpuntloze gelijkspel tegen VVSB, weer een directe concurrent. Maar als we goed kijken, zien we dat bij de ploeg uit de Betuwe verkeerde zagen gebruikt zijn. De oude sponsoren zagen het daar niet meer zitten, waarna het klaar leek met het seizoen. Omdat de Wooter Academy en de voetbalschool van Peter Barendse er wel brood in zagen, kon de ploeg alsnog doorgaan. Overduidelijk verkeerde zagen gebruikt. Gelukkig speelt Lienden tegen Scheveningen op Houtrust, de zagen mogen dan ook met rust gelaten worden.

Als laatste vier ploegen uit de kopgroep die elkaar ontmoeten. Voor we ons gaan richten op het grootste prutswerk van Zaagmans, allereerst het duel tussen Excelsior Maassluis en Katwijk. Tijdens het duel op De Krom wisten de Tricolores met 2-4 te winnen. Na dat duel bleek dat het zagen aan de stoelpoten van Jack van den Berg met succes afgerond was. De huidige oefenmeester van Barendrecht vertrok bij de Krombewoners.

En dan de laatste wedstrijd: de Derby der Derby’s. Vaak kun je in dorpen en steden met meerdere clubs een aardige grens trekken tussen wijken “van” de ene en de andere club. De rivier de Rijn, die Katwijk in tweeën splitst is misschien wel de meest duidelijk aan te wijzen grens tussen beide rivalen. Maar ook in Noordwijk zijn de verschillen tussen Noordwijk (protestant en ‘van Zee’) en SJC (Rooms Katholiek en ‘van Binnen’) van oudsher duidelijk te herkennen. In Bunschoten-Spakenburg lopen Rood en Blauw echter kriskras door elkaar. Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen. Je zou bijna denken dat hier een Zaagmans zwaar onder invloed van diverse stimulerende middelen met een figuurzaag iets heeft willen maken waar alleen hij van wist wat het zou gaan worden. Twee keer per jaar brengen IJsselmeervogels en Spakenburg wel die scheiding aan en dit weekend is het weer zover. De letterlijke afstand tussen beide verenigingen is een tussenwand tussen beide kantines, maar voetbaltechnisch is de ‘afstand’ tussen Rood en Blauw na afgelopen weekend groter. De Vogels zijn nog steeds onderweg vanaf de Roze Wolk, waar ze na de winst tegen AFC op zaten, bij Spakenburg was het chagrijn groot, nadat er terecht werd verloren van HHC Hardenberg.

Wie is er zaterdag de favoriet? Gezien de recente resultaten, het thuisvoordeel en de…bla bla bla bla… Als er één voetbal cliché voor praktisch 100 % op waarheid berust, is het wel het cliché dat een derby altijd alle kanten uit kan. Daar zit de grote charme van dit soort wedstrijden. Alleen Zaagmans is deze week minder voorspelbaar. We hebben namelijk nog iets onlogisch weten te vinden. We starten de tweede helft van de competitie met de returns van de vierde speelronde. De eerste drie rondes zitten verderop in het programma. Die Zaagmans kan er werkelijk geen hout van.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD