maandag, augustus 15, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het systeem werkt niet

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het systeem werkt niet

Het systeem werkt niet. Chagrijnig verzamelen mensen zich langs de lijn, in de hoop dat er nog enige vooruitgang te boeken is. Maar als het dan allemaal gaat rollen, is het tempo niet om over naar huis te schrijven. Als er bovendien nog onverwachte extra obstakels opgeworpen worden, zuchten de mensen nog eens diep. Als de speaker de moed erin wil houden en een flauw grapje maakt, weet iedereen het zeker: het is zo’n dag…

Dankzij een storing in het communicatiesysteem van de NS was het afgelopen donderdagavond een behoorlijk avontuur om thuis te komen. Uw voorbeschouwer van dienst vermaakte zich echter kostelijk gedurende zijn reis. Deels omdat de reis een bijzondere parallel vertoonde met het voetbal, en dan vooral met de clubs die tijdens de eerste vier wedstrijden de boel nog overduidelijk niet op de rails hebben. En deels omdat het, net zoals bij een aantal van die clubs, nog helemaal geen zin heeft om je er druk over te maken. Het duurt simpelweg even langer voor de trein echt goed op stoom is.

De grootste problemen vinden we in de buurt van Hendrik Ido Ambacht en Veenendaal. Hoewel alles en iedereen bij GVVV nog strijdbaar is, kunnen we er niet omheen dat het verre van soepeltjes loopt bij de Blauwen. Na het verlies bij De Treffers afgelopen week staat er voor deze zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma, dit keer tegen Spakenburg. De Bunschoter Blauwen kregen tegen Kozakken Boys voor de tweede keer in twee weken een hele late 3-2 te verwerken, maar wisten op De Zwaaier nog iets dieper in blessuretijd de schade te repareren. Trainer Eric Meijers ziet, na enige vertraging, zijn ploeg langzaamaan op gang komen, maar wacht, net als de opponent, nog wel op de eerste overwinning van het seizoen. De Derby Der Blauwen lijkt daar, vooraf gezien, een prima gelegenheid voor.

 

 

ASWH zag afgelopen weekend de bloemen naar IJsselmeervogels gaan en moest het slechts doen met de complimenten. Het grootste compliment was voor Luuk Admiraal. De jongeling heeft inmiddels al vier goals gemaakt dit seizoen en werd, ondanks het verlies van zijn ploeg, verkozen tot de Voetbal247 Speler Van De Week. Hij krijgt dit weekend tegen Jong Volendam de kans om het aantal doelpunten te verhogen. Het Andere Jong Oranje is namelijk niet alleen één van de clubs met de meeste doelpunten voor, de ploeg van Johan Plat heeft momenteel ook de meeste tegengoals te verwerken gehad.

Of er nu storingen zijn of niet, Katwijk en Noordwijk zijn sowieso niet met de trein te bereiken. De Krombewoners zullen tegen het sterk gestarte Scheveningen de smaak van de derbynederlaag tegen Rijnsburgse Boys weg moeten zien te spoelen. Noordwijk, dat vorige week een puntje sprokkelde aan de Dijk in Volendam, ontvangt eveneens een ploeg die meer dan redelijk gestart is, De Treffers. Tussen die twee ploegen in vinden we Koninklijke HFC en IJsselmeervogels. De Rooien wisten, mede door een doelpunt van ex-HFC’er Khalid Tadmine, afgelopen weekend de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Koninklijke HFC is vooralsnog met twee keer winst, twee keer verlies en een doelsaldo van 6-6 volledig in balans.

In de regio Rijnmond zijn de zowel de balansen als de belangen wisselend van aard. Jong Sparta ontvangt Kozakken Boys op Het Kasteel, de eventuele winnaar van dat duel houdt het contact met de bovenste plaatsen. Even verderop, in Maassluis, treffen Excelsior en Quick Boys elkaar, de eventuele winnaar van dat duel zorgt ervoor dat het contact met de onderkant van de ranglijst (voorlopig) verbroken wordt.

Rijnsburgse Boys zou met de trein naar Hardenberg kunnen (daarvoor moeten de Uien wel in Leiden opstappen), maar zullen na de overwinning tegen Katwijk zoveel vertrouwen hebben getankt dat ze lopend ook op tijd op De Boshoek zouden aankomen. Bij HHC Hardenberg begint het ook te lopen, dankzij een frommelgoal van Rob van der Leij wonnen de Sallanders in Haarlem van Koninklijke HFC.

Het toetje op zondag is een hele lekkere. De verrassende koploper TEC neemt het op Goed Genoeg op tegen regerend kampioen AFC. Bij de club uit Tiel loopt het gesmeerd. Drie maal werd er gewonnen, één keer werden de punten gedeeld. Ondanks het feit dat AFC het seizoen als een boemeltreintje gestart is, mogen we de regerend kampioen als eerste echte testcase voor de ploeg van Hans van de Haar bestempelen. The Reds wonnen slechts eenmaal (op het eigen sportpark Goed Genoeg tegen Scheveningen) en vinden zichzelf terug op een teleurstellende tiende plaats.

Wie komt er echt op stoom? Wie loopt er (nog meer) vertraging op? En kunnen we na vijf potjes straks al een ploeg aanwijzen die ontspoord is? Met dit spoorboekje op zak weet je precies waar je op moet letten. Wij van voetbal247.nl kunnen met trots zeggen dat wij geen last hebben van communicatiestoornissen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS