Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het kan maar over één wedstrijd gaan

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het kan maar over één wedstrijd gaan

Hoe je het ook wendt of keert, hoe groot de belangen op de diverse velden ook zijn, in de zesde speelronde springt één duel ver boven de rest uit. Zonder de andere wedstrijden tekort te doen zal deze voorbeschouwing vooral gaan over die ene wedstrijd, die al wekenlang dikgedrukt in de agenda’s van alle amateurvoetballiefhebbers van Nederland staat.

Ondanks het feit dat beide verenigingen diep geworteld zitten in het zondagvoetbal is het aantal onderlinge duels op twee handen te tellen. Slechts acht keer kwamen De Treffers en Koninklijke HFC elkaar in competitieverband tegen. De bezoekers wonnen 1 van die acht ontmoetingen, De Treffers wisten drie keer te winnen. De laatste ontmoeting tussen De Treffers en Koninklijke HFC op sportpark Zuid eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

De wedstrijd tussen De Treffers en Koninklijke HFC is ook het duel tussen de koploper van de ranglijst aller tijden in het zondagvoetbal en de oudste club van Nederland. Beide ploegen hebben hun sporen in het vaderlandse topamateurvoetbal in ruime mate verdiend en weten op hun eigenwijze wijze hun hoofd boven water te houden in een Tweede Divisie waar het zaterdagse amateurgeweld toch wel de boventoon voert. De Treffers wist afgelopen seizoen, mede door tussentijdse kwaliteitsinjecties met dank aan grote rivaal Achilles ’29, ternauwernood het vege lijf te redden. Koninklijke HFC bleef het gehele seizoen net boven het drijfzand van de degradatiezone te blijven en wist bovendien de nummers 1 en 2, Katwijk en Kozakken Boys, te verslaan. De Koninklijke zorgde met de overwinning op Katwijk in hun kampioenswedstrijd voor een grote teleurstelling op sportpark De Krom, waar de champagne voor een extra week de koelkast in ging.

De Treffers behaalden tot nu toe 1 dikke overwinning (Barendrecht 4-0) op eigen veld, maar moesten ook een gevoelige nederlaag (1-4 in de openingswedstrijd tegen Katwijk) slikken. Voor Koninklijke HFC zijn de resultaten wisselvallig in uitwedstrijden. Tegen Jong Vitesse werd met 0-1 gewonnen, tegen Barendrecht werd met exact dezelfde cijfers verloren. Op de ranglijst vinden we de thuisploeg terug op de plek waar ze vorig seizoen ook bivakkeerden, Koninklijke HFC kent een prima start van het seizoen en vindt zichzelf terug in de subtop van de Tweede Divisie. Het duel tussen De Treffers en Koninklijke HFC is het slotstuk van speelronde 6 en wordt op, de voor beide ploegen traditionele, zondag afgewerkt.

Het complete programma van de 6e speelronde is als volgt:
AFC – Jong Almere City
Jong Vitesse – Jong Sparta
Kozakken Boys – GVVV
Spakenburg – IJsselmeervogels
Barendrecht – HHC Hardenberg
FC Lienden – Scheveningen
Katwijk – Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys – VVSB

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie