zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: (Geen) redenen om je nu al druk te...

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: (Geen) redenen om je nu al druk te maken

Met pas drie speelronden achter de rug valt er nog weinig te concluderen over hoe de competitie zich gaat ontwikkelen. Toch is de druk om diverse redenen al voelbaar bij diverse clubs. Andere verenigingen maken zich totaal niet druk en doen lekker waar ze goed in zijn.

Noordwijk lijkt ook de promotie naar de Tweede Divisie prima te verteren. Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden staat de ploeg van Kees Zethof op een keurige tweede plaats achter IJsselmeervogels. Tegenstander ASWH heeft ook de eerste driepunter te pakken, de Ambachters wonnen het thuisduel, dat in het teken stond van het 90-jarig jubileum van de club, van Scheveningen. De Schollenkoppen maken zichzelf, ondanks 0 punten en geen doelpunten, ook niet heel druk. Trainer John Blok gaf vorige week in zijn nabeschouwing aan niet de polonaise te gaan lopen, maar men weet op Houtrust dat het een zwaar seizoen zou gaan worden. In tegenstelling tot zijn trainer maakt Mehmet Aldogan zich juist wel druk. Met Koninklijke HFC komt een club op bezoek die zich traditioneel nooit druk maakt.

Bij de beloftenteams zal de druk pas toenemen als Jong Almere City zo blijft presteren, vooralsnog is lekker voetballen het hoogste bij Jong Sparta en Jong Volendam. De jonge Kasteelheren krijgen op zondag bezoek van TEC, dat een gevoelige nederlaag te verwerken kreeg op de rode zijde van de Westmaat. Jong Volendam is op zaterdag de gastheer van regerend kampioen AFC, waar het dit seizoen nog niet als een geoliede machine loopt.

GVVV en De Treffers hebben beiden hun eerste overwinning van het seizoen ook binnen. FOX Sports is er deze week bij in Veenendaal om te kijken welke van de twee een goed vervolg kan geven aan die winstpartij. Ooit lag het hoofd van Ted Verdonkschot op het hakblok bij Rijnsburgse Boys tijdens zijn eerste seizoen op Middelmors. De spelers gingen voor het ontslag van de trainer staan, waarna de twee seizoenen die volgden de meest succesvolle in de historie van de Uien werden. Ook bij IJsselmeervogels kwam Verdonkschot onder druk, maar bleef hij aan. Nu is IJsselmeervogels de enige zonder puntverlies en krijgt het Rijnsburgse Boys op bezoek.

Bij de Katwijkse clubs is er een vreemdsoortige druk, namelijk die van de wedstrijd voor de derby. Het is een potje waar de supporters eigenlijk overheen stappen in hun hunkering naar de wedstrijd tussen de Katwijkse aartsrivalen. Het ging in de kustplaats niet of nauwelijks over Quick Boys – Kozakken Boys en Excelsior Maassluis – Katwijk, de buscombi was het voornaamste onderwerp van gesprek. Niettemin staat beide Katwijkse clubs een lastige wedstrijd te wachten, met name Katwijk krijgt een Angstgegner voor de kiezen.

Aan de Blauwe zijde van de Westmaat lijkt men zich nu al het meest druk te maken. Met slechts 1 punt uit de eerste drie wedstrijden staan de Spakenburgers ver onder de beoogde top 3-notering en deze week werd ook bekend dat technische man Martijn Koelewijn per direct zijn functie neerlegde. Trainer John de Wolf heeft een overwinning keihard nodig om de gemoederen bij de Blauwen een beetje tot bedaren te brengen. Hij moet dat doen in een meer dan lastige uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Een week voor de Katwijkse derby zal de druk al liggen op een duel tussen oranje/zwart en blauw/wit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD