zondag, januari 16, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Er zit (kwaliteits)muziek in

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Er zit (kwaliteits)muziek in

In de week dat het zelfs in de Voetbal247 Podcast ging over Mart Hoogkamer bracht de Engelse metalband Iron Maiden hun zeventiende studioalbum uit. Met het album, Senjutsu geheten, bewijst de beste metalband aller tijden dat je met een herkenbare huisstijl, vloeiend spel en nooit door de ondergrens gaan de absolute top kunt bereiken en daar kunt blijven. Als je een vertaalslag van muziek naar voetbal zou maken is Iron Maiden eigenlijk de natte droom van elke voetbaltrainer. De trainers die het voor elkaar krijgen om dergelijke kwaliteit en resultaten op het veld neer te zetten, zorgen er echter wel voor dat volle kantines willen zwemmen in Bacardi Lemon.

Eén van de vijf ploegen die nog foutloos zijn na twee speelronden is Koninklijke HFC. De Haarlemmers hebben, met Sietse Brandsma, ook de topscorer van de Tweede Divisie in de gelederen. Afgelopen weekend was de spits de beul van ASWH, dat een 0-2 voorsprong na rust in rook zag opgaan. Dit weekend is Excelsior Maassluis, dat op Middelmors een 3-0 nederlaag moest slikken, op sportpark Dijkpolder de tegenstander.

Ook TEC en Scheveningen hebben bewezen dat het ploegen zijn waar behoorlijk wat muziek in zit. Met name Scheveningen maakte indruk tegen HHC Hardenberg en Spakenburg. TEC zette in de eerste twee speelronden ASWH en Noordwijk aan de kant. De twee foutloze ploegen spelen beide een uitwedstrijd tegen teams waar de supporters nog weinig hebben kunnen zwemmen in de kantine na een wedstrijd. Scheveningen is te gast bij AFC dat pas één puntje heeft verzameld, TEC treft met HHC Hardenberg één van de drie ploegen die nog puntloos is dit seizoen.

Ook de andere twee ploegen die nog zonder punten zijn, spelen een thuiswedstrijd. Noordwijk speelt thuis tegen IJsselmeervogels, een affiche waar momenteel meer aansprekende historie uit spreekt dan hedendaagse glorie. ASWH treft Kozakken Boys, dat vorige week in eigen huis tegen GVVV in de slotminuten nog een Bittere pil te slikken kreeg.

Van het trio clubs uit de gemeente Katwijk zijn er nog twee foutloos. Volgende week staat de derby Rijnsburgse Boys – Katwijk op het programma, in de aanloop naar die wedstrijd moet Rijnsburgse Boys uit tegen Jong Sparta. Wellicht is het in een interlandweekeinde een heel slecht moment om een Jong-team te treffen. In mindere mate geldt hetzelfde voor GVVV, dat in eigen huis Jong Volendam ontmoet. De ploeg van Twisker werd vooraf bestempeld als degradatiekandidaat, dus het punt bij Kozakken Boys zal als welkome bonus gezien worden. Om het zweten tegen degradatie tegen te gaan is Jong Volendam echter wel een tegenstander waar je drie punten tegen moet pakken, zeker als je thuis speelt.

Terug naar de Katwijkse clubs. Nummer twee Katwijk speelt de traditioneel zware uitwedstrijd tegen Spakenburg, Quick Boys ontvangt De Treffers. Die laatste wedstrijd zal vooral bij de oudere fans van de bezoekers warme herinneringen oproepen, want exact dertig jaar geleden werd De Treffers op Nieuw Zuid voor het eerst algeheel kampioen der Nederlandse amateurs.

Ook speelronde drie is er eentje waar meer dan voldoende muziek in zit. Maar voordat er mensen in de kantine vrolijk kunnen lallen over zwemmen in Bacardi Lemon zullen er eerst ploegen moeten zijn die de stabiele kwaliteit van Iron Maiden op de mat kunnen leggen. En kunnen we, voorafgaand aan dit mooie voetbalweekend, niets anders concluderen dat zelfs Mart Hoogkamer schatplichtig is aan de beste metalband op aarde.

Foto boven: Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS