Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Een uitdaging voor de uitdagers

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Een uitdaging voor de uitdagers

Na speelronde 3 is titelverdediger Katwijk in ieder geval zeker van één record. De beste seizoenstart in de Tweede Divisie blijft, in ieder geval voor één seizoen, op naam van de oranjehemden staan, nadat elke club inmiddels wel ergens averij heeft opgelopen. Verder voldoen de voornaamste uitdagers voor de titel IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys vooralsnog aan de verwachtingen. Beide ploegen delen de koppositie, maar zullen zaterdag vol aan de bak moeten om deze koppositie te behouden.

,,Football’s coming home”, twitterden diverse Rooien al in hun euforie. Voor het eerst sinds lange tijd is de recordkampioen lijstaanvoerder in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Met 7 uit 3 kennen de Vogels een prima start van de competitie, enig smetje is het feit dat het publiek op de Westmaat nog geen overwinning voorgeschoteld heeft gekregen. Ondanks een prima eerste helft liep IJsselmeervogels juist in hun enige thuiswedstrijd (VVSB) tegen een 3-3 gelijkspel aan. Zaterdag wacht er een mooie uitdaging voor de koploper, nummer 3 Jong Sparta komt op bezoek.

De wedstrijd is ook een weerzien met trainer Jeroen Rijsdijk (foto). De voormalig coach van Excelsior Maassluis stond als speler van IJsselmeervogels op de allerhoogste trede en was ook de architect van het Wonder van Maassluis. De Tricolores, die zelf dit weekend op bezoek gaan bij HHC Hardenberg, werden, onder leiding van Rijsdijk, de verrassende laatste kampioen van de Topklasse zaterdag en wisten daarna ook de hand te leggen op de laatste algehele landstitel.

Met Excelsior Maassluis is ook de enige ploeg genoemd die een punt wist af te snoepen van de nummer 2 van de ranglijst, Rijnsburgse Boys. Ook de Uien wisten het eigen publiek nog niet op een driepunter te trakteren, de twee overwinningen werden in uitwedstrijden (tegen Jong Almere City en Jong Sparta) behaald. Voor tegenstander Kozakken Boys is de eerste uitwedstrijd na het hete middagje op De Krom ook weer in de gemeente Katwijk. Het zal de matig gestarte runner up van afgelopen seizoen enerzijds doen denken aan de confrontatie tussen assistent Ton Cornelissen en Katwijk-captain Robbert Susan (de kemphanen werden bestraft met respectievelijk 4 en 2 wedstrijden schorsing), aan de andere kant behaalde Kozakken Boys het enige punt tot nog toe op De Krom. De Werkendammers zullen, met de zoemende camera’s van FOX Sports langs de lijn, ook op Middelmors de huid duur willen verkopen.

hans-van-de-haar-coach-spakenburg

Niet alleen in de wedstrijden van de beide koplopers is er sprake van weerzien. Zo treft Hans van de Haar met FC Lienden zijn oude club Spakenburg. De Blauwen mogen op De Abdijhof proberen een goed vervolg te geven aan de even verrassende, als knappe overwinning op Katwijk. Voor Katwijk zelf staat er een weerzien met een voormalig linksback van de Krombewoners op de rol. VVSB-trainer Jack Honsbeek was één seizoen actief in het shirt van Katwijk. Afgelopen seizoen wist Katwijk ternauwernood een punt over te houden aan het thuisduel met Paars Geel.

Naast weerzien zal er ook een stukje weemoed te voelen zijn dit weekend. AFC, de grootste tegenstander van voetballen op zaterdag, mag voor het tweede weekend op rij op hun favoriete speeldag de wei in. Nadat vorige week de Klassieker een prooi was Koninklijke HFC, is deze zondag De Treffers te gast op Goed Genoeg. Samen met Jong VitesseKoninklijke HFC is dit duel het toetje van de vierde speelronde in de Tweede Divisie.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie