Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Do Or Die op de Westmaat

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Do Or Die op de Westmaat

Het liedje wat de Liverpool-supporters hebben verzonnen voor verdediger Virgil van Dijk wordt meer en meer een enorme hit. Voor wie het nog niet gezien heeft: we hebben tegenwoordig een dingetje dat internet heet, je moet het niet groter maken dan het is hoor, maar geinig is het wel. Zoals zoveel Engelse supportersliedjes (op het EK van 2016 zorgde een liedje over Will Grigg voor het afstoffen van Freed From Desire van Gala) is het liedje over Van Dijk op de melodie van een popklassieker: in dit geval Dirty Old Town van The Pogues. Voor deze voorbeschouwing gaan we kijken of er een beetje muziek in de Tweede Divisie zit.

De Dijk – Laat Het Vanavond Gebeuren
Het slotstuk van het weekend is pot vol tegenstrijdige belangen. Nadat VVSB vorige week tijdens een avondje Boekhorst Excelsior Maassluis wist te verrassen, komt nu Koninklijke HFC op bezoek. De Haarlemmers houden alleen met winst de titeldroom in leven.

Blink 182 – All The Small Things
Het is nog niet officieel, maar het moet wel heel gek lopen wil Excelsior Maassluis niet de tweede periodetitel winnen. Tegenstander De Treffers is, in tegenstelling tot afgelopen seizoen, al vroeg verschoond van degradatiezorgen en dat is in Groesbeek zeker wat waard.

Scooter – How Much Is The Fish
Scheveningen – Spakenburg, veel treffender wordt het niet.

Wamdue Project – King Of My Castle
Als er iets niet geldt in het huidige kalenderjaar is het dit nummer in combinatie met Jong Sparta. Voor de winterstop stonden de jonge Kasteelheren in de top van de ranglijst, sinds de jaarwisseling lijkt de ploeg van Jeroen Rijsdijk de weg kwijt. Tegenstander Kozakken Boys heeft onder Adje Interim Michel Langerak de zaken een stuk beter voor elkaar, getuige de monsterzege tegen IJsselmeervogels afgelopen weekend.

R.E.M – Orange Crush
Je kunt van HHC Hardenberg veel zeggen, maar niet dat ze geen fanatieke aanhang hebben. Tegenstander Jong Almere City lijkt de aan het eind van het seizoen te degraderen als laagst geklasseerde beloftenploeg. Het gat met Jong Vitesse bedraagt 11 punten.

Dodgy – Good Enough
GVVV bleek afgelopen zaterdag goed genoeg om met een punt van De Krom te vertrekken. Dit weekend komt nieuwbakken koploper AFC op bezoek. De vraag bij de club van sportpark Goed Genoeg is of ze daadwerkelijk goed genoeg zijn voor eremetaal. De kwaliteiten zijn aanwezig, maar de koppies zo grillig.

Tom Petty & The Heartbreakers – Won’t Back Down
Bijna was FC Lienden niet meer, maar trainer Hans van der Haar weigerde zich neer te leggen bij het terugtrekken uit de Tweede Divisie. In Arnhem zullen er punten gehaald moeten worden tegen Jong Vitesse om de kloof met Scheveningen niet nog groter te laten worden en nog enigszins uitzicht te houden op nog een seizoen Tweede Divisie zonder nacompetitie te hoeven spelen.

Ray Charles – Hit The Road Jack / Golden Earring – Back Home
Het seizoen van Barendrecht-trainer Jack van den Berg samengevat in twee liedjes. De eerste past bovendien bij de trainer van de tegenstander, Rijnburgse Boys. Wilfred van Leeuwen zag in de winterstop diverse spelers vertrekken en besloot zelf deze week ook te stoppen aan het einde van het seizoen. Heeft iemand al naar de mening van Sefa Kurt over deze verrassende move gevraagd?

Dropkick Murphys – Do Or Die
De absolute kraker van het weekend is de Klassieker tussen IJsselmeervogels en Katwijk. De beide grootaandeelhouders in sterren dronken afgelopen weekend vooral uit chagrijn. Bij de Rooien met dank aan het verlies tegen Kozakken Boys, bij Katwijk omdat ze, met een punt tegen GVVV, de kans hadden laten lopen om dichterbij de Vogels te kruipen. Vooral voor de Krombewoners is het een sleutelduel, alles minder dan winst betekent een streep door titelprolongatie. Voor wie niet naar de Westmaat gaat, is alles live te volgen via abonneezender FOX Sports.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

× Mijn veilige donatie
Periode
Bedrag
Ander bedrag
Persoonlijke info
Ik doneer anoniem


Powered by Whydonate

Meer over Tweede Divisie