Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De tijd op hol

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De tijd op hol

Na een week waarin het Nederlands Elftal internationaal weer kleur op de wangen kreeg, na een overwinning op Frankrijk en een Duits koekje van eigen deeg in Gelsenkirchen, dendert de Tweede Divisie weer door. En dit weekend staat in het teken van de tijd, met daarbij twee keer de tijd die in de war is en een wedstrijd met historie.

Allereerst volgen we FOX Sports naar Hardenberg. Daar moet IJsselmeervogels aantreden tegen HHC Hardenberg. De nummer 2 van de ranglijst treft de traditionele Angstgegner uit Salland. Het meest bijzondere komt echter pas op het moment dat de camera’s weer worden opgeruimd. Na het duel organiseert de thuisclub namelijk een Oktoberfest!

Waar in Salland oktober uit 61 dagen bestaat, viel Sinterklaas dit jaar vroeg in de Betuwe. FC Lienden toonde zich vorige week een heerlijke gastheer voor Jong Sparta, dat met een 1-7 overwinning weer in de bus stapte richting Rotterdam West. Komende zaterdag treft Lienden een tegenstander tegen wie afgelopen seizoen beide wedstrijden enkele minuten te lang duurden voor een gelijkspel. Op De Krom kopte Robbert Susan heel laat de winnende voor Katwijk binnen, op de Abdijhof schoot Marciano Mengerink de Krombewoners in de absolute slotseconden langs de ploeg uit de Betuwe.

FC Lienden-coach Hans van de Haar was ‘not amused’ na de 1-7 nederlaag

Voor we de geschiedenisboeken in duiken, kijken we eerst even naar de rest van het programma. VVSB moet in Veenendaal op jacht naar de tweede driepunter van het seizoen tegen GVVV. Slachtoffer Scheveningen moet herstel laten zien op sportpark Middelmors, waar Rijnsburgse Boys de aansluiting met de topploegen een klein beetje kwijt is.

Wat voor Rijnsburgse Boys geldt, geldt ook voor hun tegenstander van afgelopen week, Spakenburg. Op de eigen Westmaat ontvangen zij Kozakken Boys, waar interim-coach Michel Langerak zijn debuut maakt. Periodekampioen AFC reist af naar De Bongerd waar laagvlieger Barendrecht wacht.

Jong Almere City en Jong Vitesse strijden tegen elkaar in de competitie binnen de competitie. Zoals de kaarten er nu voor liggen gaat 1 van die twee ploegen als laatste van de beloftenteams eindigen en aan het einde van het seizoen afscheid nemen van de Tweede Divisie. De voormalig Zwarte Schapen spelen uit tegen Excelsior Maassluis, Jong Vitesse speelt op zondag in een Gelderse derby thuis tegen De Treffers.

Jong Sparta lijkt fluitend de ‘competitie binnen de competitie’ te gaan winnen

Het enige Jong-team wat zich geen lijkt te hoeven maken over de bizarre regeling van de KNVB is Sparta. De oudste profclub van Nederland treft op het eigen Kasteel de oudste club van Nederland, Koninklijke HFC. De Haarlemmers voeren, op doelsaldo, de subtop aan en dat is een knappe prestatie van debuterend hoofdcoach Gertjan Tamerus. De jonge Kasteelheren lieten afgelopen seizoen al zien zeer behoorlijk te kunnen voetballen, maar trainer Jeroen Rijsdijk heeft de jongelingen ook haar op de tanden gegeven, waardoor het voetbal gecombineerd wordt met goede resultaten. Na de zevenklapper in en tegen Lienden moet Rijsdijk zijn ploeg weer geconcentreerd aan de aftrap zien te krijgen, want als Jong Sparta met het hoofd in de wolken blijft is de Koninklijke in staat om de Rotterdammers van de roze wolk te laten vallen en het onderlinge gaatje te verkleinen tot drie punten.

Met vier verschillende starttijden op twee verschillende dagen weten we pas op zondag rond half vijf wie van de ploegen bij de tijd is gebleven en wie er tijdelijk afhaakt. Was het alvast maar tijd om af te trappen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie