dinsdag, maart 9, 2021
Home Competities Tweede Divisie VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De Klassieker als sleutelduel

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De Klassieker als sleutelduel

Nadat Katwijk vorige week de kans op titelprolongatie door de vingers liet glippen op exact dezelfde plek waar een seizoen eerder de schaal met beide handen werd gepakt, kan deze week de titelstrijd dezelfde kant uitgaan als afgelopen seizoen. Daarvoor zullen de twee hoofdrolspelers van dit seizoen komend weekend zonder kleerscheuren door moeten komen in een cruciaal weekend in de top van de ranglijst.

- Advertentie -

IJsselmeervogels en AFC spelen beiden thuis. Ze spelen ook allebei tegen een tegenstander die bij winst weer enigszins op het vinkentouw kan komen bij de beide lijstaanvoerders. In het kielzog van deze twee topwedstrijden ruiken ook clubs als Katwijk en Spakenburg (de rivalen treffen elkaar op De Krom) en Jong Sparta (dat op sportpark Middelmors Rijnsburgse Boys treft) nog mogelijkheden, indien Vogels en AFC punten morsen.

IJsselmeervogels ontmoet, onder toeziend oog van de camera’s van FOX Sports, het sterke Excelsior Maassluis. De Tricolores zijn al wekenlang ongeslagen en imponeerden bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd tegen Katwijk (3-0). Jongeling Marouane Afaker (foto onder) maakte een dusdanig goede indruk dat hij zichzelf komend seizoen speler van de Krombewoners mag noemen. Toptalent Milan van Ewijk heeft zichzelf zelfs in de kijker gespeeld bij diverse profclubs. Het is de loon die de goedlopende talentenfabriek van Excelsior Maassluis jaarlijks moet betalen. Desondanks staat er ook dit seizoen weer een ploeg om rekening mee te houden en staat er dus een zware kluif voor IJsselmeervogels te wachten.

Aan de onderkant van de ranglijst heeft Scheveningen de weg omhoog gevonden. Evenals afgelopen seizoen schoten de Schollekoppen ook dit jaar uit de startblokken na de winterstop. De goede reeks (7 punten uit 4 duels) moet een vervolg krijgen in de uitwedstrijd tegen GVVV. Nieuwbakken carnavalszanger Eric Meijers reist met zijn VVSB af naar Hardenberg en FC Lienden ontvangt de jongelingen van Almere City. Laatste amateurclub in nood, Barendrecht, ontvangt De Treffers.

Voor Kozakken Boys en Jong Vitesse lijkt de hoogste nood voorbij na overwinningen tegen, respectievelijk, Katwijk en Jong Almere City. Beide ploegen mogen op Papendal een vervolg proberen te geven aan de ingezette stijgende lijn.

Speelronde 21 wordt op zondag afgesloten en dat gebeurt niet met zomaar een potje. De heuse klassieker in het zondagamateurvoetbal staat namelijk op het programma. Het duel tussen AFC en Koninklijke HFC staat niet alleen bol van de historie, ook de belangen in de tegenwoordige tijd zijn groot. Bij winst zorgt de koploper er namelijk voor dat er een gaatje wordt geslagen met de nummer drie en is een deja vu van het afgelopen seizoen in de maak. Het heenduel was echter een prooi voor de Koninklijke en als dat scenario zich herhaalt, melden zich meer kapers op de kust voor de absolute hoofdprijs.

Krijgen we na deze speelronde een titelrace tussen twee paarden met beslissende confrontatie op de slotdag? Of kan de subtop nog stiekem hopen op zilverwaar aan het eind van de reis. Na deze sleutelronde met Klassiek sleutelduel als slotakkoord weten we echt meer over het vervolg van de competitie.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES