Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De donkere dagen

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: De donkere dagen

Het is echt fantastisch hoor, lekker langs de lijn bij je favoriete club, maar zelfs de meest fanatieke supporter zal diep in zijn hart moeten toegeven dat er weken zijn dat het toch wel enige moeite kost om de warme woning te verlaten voor anderhalf uur voetbal. Hoe lang die weken in het nieuwe jaar doorlopen is altijd maar afwachten, ze beginnen in ieder geval nadat Sinterklaas ons land heeft verlaten. De donkere dagen voor Kerst zijn ook de donkere dagen langs de lijn.

De donkerste dagen zijn het dan voor het kwartet clubs dat zich onderaan de ranglijst bevindt. Alle vier hebben ze bovendien een programma waar je niet heel vrolijk van wordt. Nummer laatst VVSB mag op bezoek bij Spakenburg dat zich wil revancheren voor de uitnederlaag tegen Jong Almere City. Als de Blauwen aansluiting willen houden met de bovenste vier zal er gewonnen moeten worden. VVSB wist in het begin van het seizoen te stunten bij de buren, door in een spectaculair duel met 3-3 gelijk te spelen.

Barendrecht deed afgelopen week een helft lang voetballend niet onder voor Katwijk, maar stapte uiteindelijk met lege handen van het veld. Dit weekend staat er weer een duel tegen een ploeg uit de top 4 op de rol. IJsselmeervogels is op De Bongerd de tegenstander. Scheveningen reist af naar Gelderland voor een duel tegen Jong Vitesse. Een dag later staat in Gelderland het laatste duel van dit weekend gepland. Koploper AFC speelt dan op De Abdijhof tegen FC Lienden.

Dat laatste duel zal nauwlettend worden gevolgd door Jong Sparta en Katwijk. Beide ploegen zullen op zaterdag wel eerst moeten zorgen dat ze geen averij oplopen in hun eigen duels. Jong Sparta speelt thuis tegen Excelsior Maassluis, Katwijk ontvangt Jong Almere City. Aan de onderkant van de middenmoot bepalen Kozakken Boys en De Treffers wie van de twee naar boven mag blijven kijken.

De beide lichtpunten van deze donkere speeldag zijn twee duels in de subtop van de ranglijst. In Veenendaal treffen GVVV en HHC Hardenberg elkaar. De thuisploeg is, sinds de nederlaag tegen Katwijk, al drie duels op rij zonder puntverlies maar moet het wel stellen zonder hoofdtrainer Niek Oosterlee. De bezoekers speelden afgelopen weekend gelijk tegen Koninklijke HFC.

Datzelfde Koninklijke HFC reist af naar de Middelmors, waar Rijnsburgse Boys de afgelopen weken zeer stroef draait. De thuisploeg heeft een ploeg die voetballend tot de top van de Tweede Divisie behoort, maar verdedigend is er het een en ander aan te merken op de Uien. Voor de tactische analyse hoef je niet de kou in, want deze wedstrijd kun je thuis bij de warme kachel bekijken op FOX Sports. De trouwe supporters zullen echter stuk voor stuk diep in de kragen duiken en het weer trotseren, want ook tijdens de donkere dagen willen zij niets missen van hun clubs.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie