donderdag, oktober 21, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieVoorbeschouwing Tweede Divisie: De (deels) verrassende subtop

Voorbeschouwing Tweede Divisie: De (deels) verrassende subtop

We zijn in de Tweede Divisie toe aan speelronde nummertje acht en eigenlijk hebben alleen de nummers één en achttien een gaatje met de rest. Wanneer je een snelle blik op de ranglijst werpt, trekt de aandacht al snel naar de onderkant, waar een aantal opvallende namen staan, maar die constatering zorgt er ook voor dat de namen bovenin niet helemaal de clubs zijn die de kenners daar verwacht hadden.

TEC sprak na het zoveelste rumoerige rondje in de transfercaroussel uit dat de club wilde mikken op een plekje in de subtop. Vooralsnog voldoet de club uit Tiel aan die verwachtingen. Afgelopen zaterdag was het chagrijn op spotpark De Lok dan ook groot, nadat de ploeg van Hans van de Haar twee punten morste in het duel tegen Scheveningen. Ook een teken van groeiende ambitie. Vandaag speelt TEC de uitwedstrijd tegen Quick Boys, dat in alles een moeizaam seizoen kent, maar de laatste competitiewedstrijd in eigen huis wel meer dan één keer het net wist te vinden en Noordwijk met 4-2 versloeg.

Twee andere subtoppers, Jong Sparta en AFC, treffen elkaar in Rotterdam. De nummers twee en drie gaan met een verschillend gevoel die wedstrijd in. De Jonge Kasteelheren kregen afgelopen week een gevoelige nederlaag te verwerken tegen Katwijk, AFC won ruim van Kozakken Boys. Het toeval wil dat de die laatste twee clubs elkaar treffen op De Zwaaier, een pikant duel, vooral voor Ricardo Kieboom en Ahmed el Azzouti. Zij stonden tijdens die legendarische editie van 2018 ook tegenover elkaar, maar verdedigden toen de kleuren van de tegenstander.

Waar er voor Katwijk niets kan veranderen, met betrekking op de stand op de ranglijst, zal men bij Kozakken Boys wel letten op een aantal andere clubs. Met name Excelsior Maassluis en Jong Volendam, die respectievelijk tegen de rumoerige Blauwen en Rooien spelen, zullen in de gaten gehouden worden. Bij Spakenburg is de positie van trainer Eric Meijers afgelopen weekend openlijk besproken, IJsselmeervogels kreeg van de week nul op het rekest van Jeroen Rijsdijk en heeft Ruud van der Geest toegevoegd aan de trainersstaf. Ook het resultaat van Scheveningen – Noordwijk is van belang voor Kozakken Boys, als het gaat om een plekje steviger in de brede middenmoot.

Voor ASWH en GVVV wacht een stevige klus. De Ambachters reizen af naar Rijnsburg, waar de thuisploeg afgelopen weekend nog aangifte deed van diefstal van drie punten tegen IJsselmeervogels. GVVV ontvangt HHC Hardenberg, dat na een moeilijke seizoenstart de motor meer dan redelijk aan het draaien heeft gekregen.

Het toetje op zondag is de wedstrijd tussen De Treffers en Koninklije HFC. De thuisploeg zag na afgelopen seizoen Boy van de Beek en spits Lowie van Zundert naar Spakenburg vertrekken, maar wist dat verlies meer dan aardig op te vangen. Het is, gezien het doelsaldo, allemaal niet heel spectaculair wat de beste zondaghoofdklasser aller tijden laat zien, maar het levert de ploeg van Jan de Jonge tot nog toe wel een prima gedeelde tweede plaats achter Katwijk op. Koninklijke HFC heeft de afgelopen jaren een abonnement op de subtop en zal die status moeten zien te bevestigen in wat met recht als een lastige uitwedstrijd bestempeld mag worden.

De kans dat de nummers één en achttien veranderen is heel klein, maar daartussen kan er van alles gebeuren. Het wordt met name interessant hoe de subtoppers zich gaan houden dit weekend. Wij wensen je heel veel plezier langs de lijn.

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD