Volg ons

Tweede Divisie

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Afscheid van het jaar, terugkeer van de spanning?

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Afscheid van het jaar, terugkeer van de spanning?

Het kalenderjaar 2018 telt nog één speelronde en die speelronde tekent zich doordat er twee cruciale duels gespeeld worden. Zowel de nummer 1 als de nummer 18 kunnen, in positieve of negatieve zin, de feestdagen in met een gaatje naar de rest. Maar als het anders loopt kunnen we in 2019 de competitie zomaar hervatten met een overdaad aan spanning.

Enigszins gedwongen wellicht (daarover later meer), kiest FOX Sports voor het belangrijkste duel aan de onderkant van de ranglijst. VVSB moet winnen van Barendrecht om de competitie aan de onderkant van de ranglijst weer open te gooien. De bezoekers besloten afgelopen week om afscheid te nemen van trainer Albert van der Dussen en zullen de komende wedstrijd nog geleid worden door Jermaine Sandvliet. Na deze wedstrijd wordt Barendrecht geleid door één van de mensen die het kalenderjaar 2018 in de Tweede Divisie kleur heeft gegeven: Jack van den Berg. De Barendrechter kent wellicht een van de meest bizarre jaren in zijn carrière: voor de tweede keer in één jaar stapt hij tussentijds in, hij werd kampioen met Katwijk en was in september de eerste trainer die opstapte in het lopende seizoen. En in 2019 moet hij Barendrecht uit de gevarenzone zien te leiden.

VVSB en Barendrecht zullen met een schuin oog kijken naar wat de concurrenten FC Lienden (uit tegen Excelsior Maassluis) en Scheveningen (thuis tegen Jong Sparta) doen. Wanneer die ploegen niet winnen en Sint Bavo wel, is de strijd tegen degradatie in het nieuwe jaar weer volledig open.

In die andere strijd tegen degradatie, die tussen de Jong-teams, is het gaatje tussen Jong Almere City en Jong Vitesse opgelopen tot 5 punten. Jong Almere City krijgt nummer 11 Kozakken Boys op bezoek, de jongelingen uit Arnhem reizen af naar HHC Hardenberg.

De belangrijkste wedstrijd voor een mooi plekje in de subtop is die tussen Koninklijke HFC en GVVV. Verder kan De Treffers bij winst afscheid nemen van de breuklijn naar beneden, Spakenburg is op sportpark Zuid de tegenstander. Rijnsburgse Boys bevindt zich de laatste weken op een glijbaan naar onderen, die trend moet gestopt worden in Bunschoten waar IJsselmeervogels wacht. Vorige week namen de Rooien plek 3 over van Jong Sparta, maar om aansluiting te houden met de bovenste plek zullen ook zij moeten winnen. Daarbij zal de aandacht van het thuispubliek niet alleen naar de eigen wedstrijd uitgaan, maar ook naar de absolute topper van het weekend in Amsterdam.

Om 14.00 uur wordt er op sportpark Goed Genoeg afgetrapt in het duel tussen nummer 1 AFC en nummer 2 Katwijk. Omdat de thuishaven pas volgend seizoen een lichtinstallatie heeft, kan het duel niet naar 15.30 uur verplaatst worden en is dit niet de live-wedstrijd bij FOX Sports. Hoe dit klonk tijdens de redactievergadering op de burelen van FOX Sports is helaas onbekend. Het gaatje tussen de best presterende ploeg van het kalenderjaar en de regerend landskampioen bedraagt 6 punten. Katwijk haakt bij verlies dus (voorlopig) af in de strijd om het zilverwaar en kan bovendien hun tweede plaats op de ranglijst kwijt raken. Bij winst voor de Krombewoners gaat het gaatje naar drie punten en is de competitie weer helemaal open.

Na zaterdag kunnen we bepalen of we ietwat gelaten de Feestdagen en het nieuwe jaar ingaan, of dat die winterstop niet snel genoeg om kan zijn. De voorbeschouwer wenst jullie allemaal in ieder geval een fijne laatste speelronde van 2018, hele fijne Feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie