donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Actuele toppers, historische revanche en unieke affiches

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Actuele toppers, historische revanche en unieke affiches

Speelronde 6 van de Tweede Divisie herbergt een keur aan verhalen. Het voetbal wordt werkelijk vanuit elke hoek belicht. Na deze ronde ziet niet alleen de actualiteit er weer anders uit, ook kan de historie worden herschreven en gaan we er nieuwe hoofdstukken aan toevoegen.

Allereerst kijken we naar sportpark Nieuw Zuid, afgelopen dinsdag nog het toneel van een bekerderby in Europacup-sferen. De laatste keer dat De Treffers op bezoek kwam, won de club uit Groesbeek de algehele landstitel. Het fundament voor die landstitel werd in Groesbeek al gelegd, in Katwijk bleven beide ploegen toen steken op een 1-1 gelijkspel. Bij Quick Boys zullen de revanchegevoelens minder leven dan de noodzaak om de drie punten in eigen huis te houden en niet te blijven hangen in wat het drijfzand van de degradatieplekken gaat worden.

Met Jong Sparta – GVVV en Excelsior Maassluis – TEC heeft de Tweede Divisie de liefhebbers in de Rotterdamse regio twee duels in de middenmoot van de ranglijst te bieden. Scheveningen en Jong Volendam ontvangen Rijnsburgse Boys en Spakenburg. Die laatste wedstrijd zal een driepunter moeten opleveren voor trainer John de Wolf. De roep om zijn ontslag wordt groter en groter en een bezoek aan het andere palingdorp zal niet gezien worden als een wedstrijd die je zou kunnen verliezen.

Of de top in elkaar kruipt of uit elkaar trekt wordt bepaald in een drietal wedstrijden. IJsselmeervogels krijgt regerend kampioen AFC op bezoek (live op FOX Sports). Waar vorig seizoen AFC met een machtige eindsprint afstand nam van Vogels, is de start dit jaar stroever. Katwijk gaat op bezoek bij de enige club waar de Krombewoners het sportpark oplopen en instemmend knikken. Boven de ingang van de Boshoek staat “Oranje Zwart, diep in ons hart” te lezen, een slogan waarmee alle aanwezige fans het volkomen mee eens zijn. Noordwijk treft Kozakken Boys, een klassiek affiche met gevolgen voor de actuele ranglijst.

Het laatste affiche is verre van klassiek. Sterker nog, Koninklijke HFC – ASWH staat voor het eerst in competitieverband gepland. De thuisploeg startte moeizaam en zoekt de weg naar boven, de bezoekers tankten midweeks vertrouwen in het bekerduel tegen TEC (5-1) en willen niets liever dan handhaven aan het einde van de race.

De geschiedenisboeken kunnen na dit weekend weer worden aangepast. Oh nee, dat gebeurt tegenwoordig allemaal in Wikipedia. Nu ja, het dan ook het laatste weekend als dertiger voor uw voorbeschouwer, vergeeft u mij het gebruik van ouderwetse boeken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD