Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | TEC kan zomaar als winnaar opduiken uit de mist

VOORBESCHOUWING | TEC kan zomaar als winnaar opduiken uit de mist

In de 32e speelronde van de Derde Divisie lijkt de tijd aangebroken voor de echte beslissingen. TEC kan de terugkeer naar de Tweede Divisie veilig stellen en voor HBS dreigt het doek definitief te vallen.

Gaat het ineens toch nog snel. Door de focus op de titelstrijd in combinatie met de status aparte van Jong FC Volendam, dat eigenlijk niet mee speelt met de andere jongens, is promotie voor TEC plotseling heeft dicht bij. Hoe de titelstrijd verder ook afloopt, als TEC de andere “echte” clubs maar achter zich houdt is promotie binnen. Door de nederlaag van UNA afgelopen week is het bijna zo ver. Een overwinning in de thuiswedstrijd, zaterdagavond tegen nummer 17 Quick’20, volstaat daarvoor. Niet dat de bezoekers de rode loper uit zullen leggen, wat Quick’20 heeft, met twee puntjes achterstand op OJC Rosmalen, nog altijd hoop op het bereiken van de nacompetitie.

Misstapje
De titelstrijd ligt natuurlijk nog wel open en die is voor Jong FC Volendam dan weer heel belangrijk. Zij moeten hopen op een misstapje van TEC en zelf blijven winnen, te beginnen zondagmiddag thuis tegen OSS’20.

Voor HBS is de hoop op handhaving bijna vervlogen. Acht punten moeten de Hagenaars goed maken, om te voorkomen dat de ploeg na acht seizoenen Topklasse en Derde Divisie weer afdaalt naar de hoofdklasse. De uitwedstrijd tegen Blauw Geel’38 kan dus fataal zijn. Voor de club uit Veghel al net zo belangrijk, want zij hebben de drie punten broodnodig om nog van de 15e (nacompetitie)plek af te komen. Bij winst is er mogelijk weer aansluiting, anders dreigt voor Blauw Geel’38 ook het ongewenste toetje.

Rekenmachine
Daar boven zitten nog drie clubs met de rekenmachine in de hand te tellen met welke scenario’s het nog goed en fout kan gaan. HSC’21 (thuis tegen UNA, dat na het mislopen van promotie in achtervolging moet op OFC voor het bereiken van de nacompetitie), EVV (uit op bezoek bij GOES dat bij winst de derde periode zo goed als veilig stelt) en JVC Cuijk (uit tegen het uitgespeelde Quick) zullen graag nog wat punten sprokkelen. OJC Rosmalen wil met een thuisoverwinning op Hercules, dat zich vorige week veilig speelde, verder afstand nemen van Quick’20.

OFC staat plotseling op pole position voor het bereiken van de nacompetitie en wil die plek bestendigen met een thuiszege op ADO’20. Bij DongenWestlandia staat er vrijwel niets meer op het spel. Een unicum in de Derde Divisie dit seizoen.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag