zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | TEC kan zomaar als winnaar opduiken uit de mist

VOORBESCHOUWING | TEC kan zomaar als winnaar opduiken uit de mist

In de 32e speelronde van de Derde Divisie lijkt de tijd aangebroken voor de echte beslissingen. TEC kan de terugkeer naar de Tweede Divisie veilig stellen en voor HBS dreigt het doek definitief te vallen.

Gaat het ineens toch nog snel. Door de focus op de titelstrijd in combinatie met de status aparte van Jong FC Volendam, dat eigenlijk niet mee speelt met de andere jongens, is promotie voor TEC plotseling heeft dicht bij. Hoe de titelstrijd verder ook afloopt, als TEC de andere “echte” clubs maar achter zich houdt is promotie binnen. Door de nederlaag van UNA afgelopen week is het bijna zo ver. Een overwinning in de thuiswedstrijd, zaterdagavond tegen nummer 17 Quick’20, volstaat daarvoor. Niet dat de bezoekers de rode loper uit zullen leggen, wat Quick’20 heeft, met twee puntjes achterstand op OJC Rosmalen, nog altijd hoop op het bereiken van de nacompetitie.

Misstapje
De titelstrijd ligt natuurlijk nog wel open en die is voor Jong FC Volendam dan weer heel belangrijk. Zij moeten hopen op een misstapje van TEC en zelf blijven winnen, te beginnen zondagmiddag thuis tegen OSS’20.

Voor HBS is de hoop op handhaving bijna vervlogen. Acht punten moeten de Hagenaars goed maken, om te voorkomen dat de ploeg na acht seizoenen Topklasse en Derde Divisie weer afdaalt naar de hoofdklasse. De uitwedstrijd tegen Blauw Geel’38 kan dus fataal zijn. Voor de club uit Veghel al net zo belangrijk, want zij hebben de drie punten broodnodig om nog van de 15e (nacompetitie)plek af te komen. Bij winst is er mogelijk weer aansluiting, anders dreigt voor Blauw Geel’38 ook het ongewenste toetje.

Rekenmachine
Daar boven zitten nog drie clubs met de rekenmachine in de hand te tellen met welke scenario’s het nog goed en fout kan gaan. HSC’21 (thuis tegen UNA, dat na het mislopen van promotie in achtervolging moet op OFC voor het bereiken van de nacompetitie), EVV (uit op bezoek bij GOES dat bij winst de derde periode zo goed als veilig stelt) en JVC Cuijk (uit tegen het uitgespeelde Quick) zullen graag nog wat punten sprokkelen. OJC Rosmalen wil met een thuisoverwinning op Hercules, dat zich vorige week veilig speelde, verder afstand nemen van Quick’20.

OFC staat plotseling op pole position voor het bereiken van de nacompetitie en wil die plek bestendigen met een thuiszege op ADO’20. Bij DongenWestlandia staat er vrijwel niets meer op het spel. Een unicum in de Derde Divisie dit seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD