Volg ons
Willem Leushuis

Tweede Divisie

Voorbeschouwing speelronde 32: Gaat Leushuis Katwijk kampioen maken?

Voorbeschouwing speelronde 32: Gaat Leushuis Katwijk kampioen maken?

Als er een prijs zou zijn voor trainer met de meest spraakmakende teksten is Willem Leushuis (IJsselmeervogels) één van de absolute topfavorieten. Het is weinigen gegeven om praktisch elk resultaat dusdanig uit te leggen dat je zelf altijd aan de positieve kant uitkomt, maar hij kan het. Wellicht wordt het gras nu voor zijn voeten weg gemaaid, maar wanneer IJsselmeervogels minimaal een punt weet op te halen uit Werkendam zou Leushuis zomaar kunnen zeggen dat hij Katwijk kampioen heeft gemaakt.

Avond vol zenuwen
Koploper Katwijk bewees zichzelf midweeks een geweldige dienst door het inhaalduel tegen Jong Sparta te winnen. Het werd een avond vol zenuwen op De Krom, de explosie van vreugde en opluchting na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cantineau was daar een duidelijk bewijs van. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is het gat tussen Katwijk en Kozakken Boys 6 punten. De Werkendammers kunnen zich geen puntverlies meer veroorloven, willen zij nog een kans behouden op het kampioenschap. Op het eigen sportpark De Zwaaier is IJsselmeervogels de tegenstander. Aftrap is om 15.00 uur.

Grote belangen
Katwijk speelt een kleine 50 kilometer verderop tegen TEC in Tiel. De thuisploeg heeft een mooi gaatje met de directe degradatieplaatsen (5 punten meer dan De Dijk) en een aardig uitzicht op een veilige positie (drie punten achter De Treffers, dat wel een beter doelsaldo heeft). De belangen voor beide ploegen zijn derhalve groot. De mogelijke kampioenswedstrijd wordt live uitgezonden bij FOX Sports en begint dan ook een half uur na de start van Kozakken BoysIJsselmeervogels.

Credits
De twee rumoerige clubs treffen elkaar in de bittere strijd tegen mogelijke degradatie. Nadat de doelman van FC Lisse, Brian van der Werf, zich voor de zoveelste keer over de schreef ging tegen IJsselmeervogels, nam de club uit de Bollenstreek afscheid van zijn eerste keeper. Een dappere beslissing, waarvoor de club absoluut credits verdient. Met de precaire situatie op de ranglijst en het feit dat tweede doelman Wesley Storm al vertrokken is naar de Verenigde Staten zadelt de club trainer Robbert de Ruiter met een acuut keepersprobleem op, maar dat weerhield “de FC” er niet van om zich aan de principes binnen de vereniging te houden. Tegenstander FC Lienden probeert met man en macht wat rust te creëren na het vertrek van Hans Kraaij en het daaropvolgende nieuws rondom sponsorperikelen. Die rust moet komen met de aanstelling van Hans van de Haar als opvolger van Kraaij. Van de Haar wordt daarmee voor drie wedstrijden herenigd met spits Danny van de Meiracker.

Degradatiestress
De Treffers reist af naar Veenendaal, waar het uitgespeelde GVVV wacht. De thuisploeg heeft sinds 31 maart (2-1 in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys) geen wedstrijd meer gewonnen en het seizoen dreigt daarmee in mineur te eindigen. AFC kan zich instellen op de resultaten van de concurrenten. Hun uitwedstrijd tegen het gedegradeerde Achilles ’29 start om 18.00 uur. Op zondag moet De Dijk de thuiswedstrijd tegen VVSB winnen om de hoop op nacompetitie levend te houden.

Discussieer mee!

Meer over Tweede Divisie