Volg ons
Marciano Mengerink Katwijk

Tweede Divisie

Voorbeschouwing speelronde 31 Tweede Divisie: De kop speelt tegen de staart

Voorbeschouwing speelronde 31 Tweede Divisie: De kop speelt tegen de staart

Nog vier wedstrijden te gaan en zowel de kop, als de staart zijn nog volop met elkaar aan het strijden. De nummers 1 en 2 zijn nog steeds verwikkeld in spannende strijd om het kampioenschap, de nummers 12 tot en met 17 in een bittere strijd tegen nacompetitie en/of degradatie. De belangen voor een groot aantal clubs leveren ook dit weekend een paar prachtige affiches op, waarbij de koplopers beiden een club uit de kelder ontmoeten en er wederom een Kelderkraker het zondagse toetje is.

Afgelopen zondag smaakte het zondagse toetje zoet voor De Dijk. In de thuiswedstrijd tegen FC Lienden hield de ploeg uit Amsterdam-Noord zich vast aan de strohalm richting nacompetitie. Komende zaterdag moet er gewonnen worden om die strohalm nog stevig vast te houden. Plaats van handeling is nu echter sportpark De Krom, het terrein van koploper Katwijk. Een koploper die de afgelopen weken in twee wedstrijden vijf punten morste en dus ook weer snakt naar een driepunter. Bij Katwijk is topscorer Marciano Mengerink terug na een schorsing van een wedstrijd. Met de midweekse inhaalwedstrijd tegen Jong Sparta ook nog op het programma is de inzetbaarheid van de topschutter meer dan gewenst. De medewerkers van FOX Sports kunnen een hotel aan de kust boeken. Beide duels van Katwijk zijn te zien bij de abonneezender.

FC Lienden kent roerige weken. Het vertrek van Hans Kraaij werd gevolgd door rumoer binnen het sponsorbestand en een pijnlijke nederlaag tegen De Dijk. Door deze nederlaag is de ploeg uit Betuwe afgezakt naar het groepje clubs dat probeert om nacompetitie te voorkomen. En dan komt Kozakken Boys ook nog eens op bezoek. De Werkendammers mogen blijven hopen op het kampioenschap, zeker nu het gaatje met Katwijk nog maar drie punten bedraagt en het laatste duel van de competitie Kozakken Boys – Katwijk is. Een zinderend competitie-einde op De Zwaaier behoort nog steeds tot de mogelijkheden. FC Lienden zal hoop putten uit het feit dat de ploeg Katwijk twee keer aan het wankelen bracht. Zowel uit als thuis besliste de koploper pas in de slotfase het duel in zijn voordeel.

Van het zestal clubs in nood zal FC Lisse momenteel het meeste vertrouwen hebben. Na twee thuisoverwinningen moet de ploeg uit de Bollenstreek de serie een vervolg geven op de Westmaat, waar het uitgespeelde IJsselmeervogels de tegenstander is. AFC bijt dit weekend het spits af: op Goed Genoeg wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen Barendrecht. Het zondagse toetje wordt geserveerd in Groesbeek. Op sportpark Zuid speelt De Treffers tegen TEC. Wanneer de bezoekers winnen, behoort lijfsbehoud zonder nacompetitie tot de mogelijkheden. Bovendien blijft het gaatje met de directe degradatieplaats van De Dijk dan minimaal vier punten. Na de uitbeurt tegen De Treffers wacht voor TEC een thuiswedstrijd tegen Katwijk. Daarmee speelt de club uit Tiel een grote rol, zowel in de kop als in de staart.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie