vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisieVoorbeschouwing Sparta Rotterdam - FC Twente

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Twente

Sparta Rotterdam ontvangt vanavond FC Twente. De Rotterdammers zijn altijd een geduchte tegenstanders voor Twente: de laatste overwinning van de Twentenaren op Sparta dateert alweer uit het seizoen 2009/2010. Sparta kent tot dusver echter een matig seizoen en verkeert in de degradatiezone, maar wist vorige speelronde wel knap met 0-3 te winnen van Willem II. Zal het de Twentenaren lukken om eindelijk weer drie punten mee naar het oosten te nemen, of zullen de Spartanen zegevieren?

FC Twente kon deze week een aantal opstekers noteren: Dimitris Limnios en Michel Vlap zijn beschikbaar voor het duel tegen Sparta. De beide spelers kampten met lichte blessures in aanloop naar het duel, maar waren genoeg hersteld om vandaag hun opwachting te kunnen maken. Daarnaast keert Vaclav Cerny weer terug in de selectie. Hij heeft een lange revalidatieperiode achter de rug, maar kon zich na 10 maanden weer eindelijk bij de selectie voegen. De Tsjech liep in januari een blessure op in een duel tegen zijn oude werkgever Ajax, maar keerde vorige week in de wedstrijd tegen Waasland Beveren weer terug in de selectie.

Sparta-trainer Henk Fraser voegt zich ook weer bij zijn eigen selectie na de interlandperiode die hij verzorgde als assistent-bondscoach van het Nedelands Elftal. Een 2-2 tegen Montenegro maakte het nog erg spannend of Oranje zich zou kwalificeren voor het WK in Qatar, maar uiteindelijk bood de 2-0 overwinning tegen Noorwegen zekerheid: Oranje is door. Over zijn eigen ploeg is Fraser ook tevreden, tegen RTV Rijnmond prees hij zijn ploeg: “De jongens trainen uitstekend, met veel energie en kwaliteit.” Met de 0-3 overwinning tegen Willem II zijn de broodnodige punten gesprokkeld en dat zal een goed gevoel geven.

Het verleden leert dat Twente het altijd lastig heeft bij Sparta, zo dateert de laatste Tukkeroverwinning alweer meer dan 10 jaar geleden. Vorig seizoen werd het 0-0 in het Kasteel en verloor Twente thuis met 0-2 van de Spartanen. Leermeester Ron Jans blikte op de clubwebsite van FC Twente terug op die wedstrijden. “Sparta was in de thuiswedstrijd de eerste ploeg die de sleutel had gevonden om ons te ontregelen. Ze creëerden best veel en wonnen verdiend. Die uitwedstrijd kan ik niemand adviseren nog eens terug te kijken”. Sparta eindigde uiteindelijk knap achtste in de Eredivisie. Ook dit seizoen zal de ploeg van Fraser de punten niet makkelijk prijsgeven: hoewel Sparta in de degradatiezone verkeert, is het verschil met de nummer 13 slechts 1 punt. FC Twente staat op de zesde plek.

Sparta Rotterdam – FC Twente wordt vanavond gespeeld om 18:45 onder leiding van arbiter Edwin van de Graaf. Het duel is live te zien op ESPN 2. Vanwege de coronamaatregelen zal er geen publiek aanwezig zijn bij deze wedstrijd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD