zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20Spanning aan de top 3e Divisie Zondag voor OFC en Gemert

Spanning aan de top 3e Divisie Zondag voor OFC en Gemert

 • Dongen-Westlandia
  Het degelijke Dongen is zo heel stilletjes opgeklommen naar de 4e plaats terwijl men in de stand om de 2e periodetitel zelfs bovenaan prijkt. Het op bezoek komende Westlandia heeft het moeilijk en moet er alles aan doen om volgend seizoen niet in de Hoofdklasse te moeten gaan spelen. Eerder deze week werd verdienstelijk geoefend tegen Katwijk(5-3 verlies). Wellicht geeft dat de burger moed, maar de thuisclub blijft favoriet.
 •  Blauw Geel’38- Hercules
  In Veghel de ontmoeting tussen twee middenmoters, die hun kansen op nog enig succes dit seizoen moeten zien te halen in de strijd om een periodetitel. Blauw Geel doet daarin, na twee wedstrijden, nog volop mee maar dan is het wel een absolute must dat er op eigen terrein gewonnen gaat worden van Hercules. Een ideale mogelijkheid voor revanche op de onnodige 3-2 nederlaag bij Quick vorige week.
 • Unitas-Groene Ster
  Boeiende wedstrijd in Gorinchem tussen nummer drie Unitas en nummer vijf Groene Ster. Unitas haalde een knappe en krappe overwinning bij rode lantaarndrager DEM terwijl Groene Ster Hercules versloeg. Buiten Limburg halen de groenwitten niet de meeste punten; Unitas in eigen huis wel. Als Unitas geen offday heeft, zoals enkele weken geleden tegen Hollandia, moet het Groene Ster kunnen verslaan, al zat dat niet zonder slag of stoot gaan.
 • OFC-OSS’20
  OFC liet zich verrassend verrassen in Amsterdam waar het JOS Watergraafsmeer een 3-0 achterstand om zag buigen naar een 5-4 overwinning. OSS’20 moet het dit seizoen doen met een ondergeschikte rol in de 3e Divisie. Men treft het niet in Oostzaan dat OFC ongetwijfeld getergd zal zijn en op revanche uit is. Pieter Mulders heeft de regie weer in handen, na zijn schorsing, en hij zal het niet pikken dat de thuisclub het weer zo af zal laten weten als tegen JOS. Zege voor OFC of snoept OSS’20 de koploper voor de tweede achtereenvolgende zondag een of meer punten af?
 • EVV-JOS Watergraafsmeer
  JOS Watergraafsmeer heeft er zin in om in Echt aan te treden tegen laagvlieger EVV. Vanzelfsprekend na zo’n sensationele zege op koploper OFC. Dat heeft de (Amsterdamse) burger moet gegeven. EVV moet vechten voor de punten; het heeft alleen nog DEM onder zich. Cor ten Bosch over de strijd in het Zuiden:
  “De jongens hebben er zin; we gaan niet voor een punt naar het Zuiden; We gaan voor de volle winst”. Het staat genoteerd Cor!
 •  Hollandia-Quick
  Op papier een interessant duel tussen Quick dat via twee overwinningen zelfs meedoet in de strijd om de 2e periodetitel, al is daar na twee gespeelde wedstrijden van de totaal elf nog weinig over te zeggen. Beide ploegen kunnen goede zaken bij een zege. Hollandia heeft het thuisvoordeel; Quick de wetenschap dat het hun oude vorm weer enigszins te pakken heeft. Een puntenverdeling of gaan de drie punten mee naar het Haagje?
 • Gemert-HSC’21
  Er breekt een spannende week aan voor Gemert waarin de vraag zal zijn: mee blijven draaien of (voorlopig) afhaken. Morgen in eigen huis bezoek van HSC’21 en woensdag in Amsterdam de “topper” tegen koploper OFC( te spelen op het veld van OSV, Sportpark Oostzanerwerf). Maar eerst morgen HSC’21 verslaan. Op vreemd terrein niet echt een ploeg die veel potten kan breken getuige de slechts 4 punten die uit behaald werden. Maar daar ligt het gevaar voor de nog ongeslagen ploeg uit Gemert: onderschatting.
  Als Reinald Boeren ze scherp krijgt gaat HSC’21 haar zoveelste uitnederlaag tegemoet.
 • UNA-DEM 
  UNA heeft na de winterstop wat plaatsjes op de ranglijst prijs moeten geven dankzij enkele gelijke spelen. Nu DEM op bezoek komt kan men weer eens orde op zaken gaan stellen via een overwinning. DEM staat niet voor niets onderaan; het heeft de minst productieve voorhoede uit de 3e Divisie. Slechts 11 maal in 16 wedstrijden mocht de ploeg uit Beverwijk juichen. Kansen voor UNA deze zondagmiddag.
 • ADO’20-Hoogland
  ADO’20 verblijft, zoals verwacht, in het linker rijtje; Hoogland heeft zich na een slechte competitiestart enigszins hersteld en heeft inmiddels vier ploegen onder zich.
  Men zal er echter toch rekening mee moeten houden dat in het deze competitie elke wedstrijd optimaal zal moeten gaan strijden voor elk punt om niet in gevaar te komen. ADO’20 is licht favoriet in dit duel op de Vlotter.

Stand Top-5 Derde Divisie Zondag
15-34  OFC
15-31  Gemert
16-28  Unitas
16-27  Dongen
15-26  Groene Ster

Stand top5 2e periodetitel 3e Divisie Zondag
3-7  Dongen
2-6  Groene Ster
2-6  Quick
3-6  HSC’21
3-6  Blauw Geel’38

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD