dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVoorbeschouwing: Smullen van prachtaffiches in de Tweede Divisie

Voorbeschouwing: Smullen van prachtaffiches in de Tweede Divisie

Speelronde 2 in de Tweede Divisie is er één van het bijzondere weerzien. Met name op Panhuis zal Niek Oosterlee vele handen gaan schudden, maar ook Ton du Chatinier treft als oud-trainer van Kozakken Boys veel oude bekenden in Werkendam. En dan hebben we het nog niet eens over het affiche Achilles ’29 – IJsselmeervogels gehad.

Koning Comeback
In veel media was er deze week aandacht voor Oosterlee (foto). Nota bene zijn huidige club GVVV was er twee jaar geleden verantwoordelijk voor dat zijn toenmalige vereniging Rijnsburgse Boys de afslag naar de Tweede Divisie miste. Voor Oosterlee betekende het bovendien een jaartje ‘FC UWV’, maar het vertrek van John de Wolf bezorgde hem weer een baan om van te dromen. Althans, ook in Veenendaal verplicht adel. De status van de Blauwen is wel dusdanig dat, helemaal gezien de selectie, resultaten worden verwacht. Vorige week tegen De Treffers vielen die vies tegen, dus vanmiddag zou een overwinning op Rijnsburgse Boys welkom zijn. De Uien zijn echter ‘Koning Comeback’. Vorige week 0-2 achter tegen Barendrecht maar wel gewoon winnen. GVVV is gewaarschuwd.

Bestolen
Dan pakken we meteen maar die andere wedstrijd met speciaal weerzien erbij. Al is Ton du Chatinier er de persoon niet naar om daar sentimenteel over te doen. AFC voelde zich vorige week bestolen door Achilles ’29, dat geflatteerd met 0-3 won op Goed Genoeg. Datzelfde gevoel hield Kozakken Boys over aan het uitduel tegen IJsselmeervogels. De ploeg van scheidend coach Danny Buijs was sterker, maar verloor wel met 1-0. Opsteker in Werkendam is dat Raily Ignacio weer inzetbaar is na zijn schorsing.

Leushuis
Het is inmiddels al wat jaartjes geleden dat Achilles ’29 en IJsselmeervogels om de algehele amateurtitel speelden. De Groesbeekers groeiden aanvankelijk langzaam door tot het vorig seizoen uit de Jupiler League kukelde, terwijl de Rooien uit Spakenburg juist langzaam uit een dalletje klimmen. De meeste aandacht op de Heikant zal ongetwijfeld uitgaan naar Willem Leushuis die voor het eerst sinds zijn rentree op de bank zit bij de Vogels. Tovert hij opnieuw een tactische vondst uit de hoge hoed?

Japans avontuur
FC Lisse verloor vorige week op bezoek bij FC Lienden vrij kansloos met 3-0, maar vlak de Lissenaren niet uit. Coach Robbert de Ruiter spaarde bewust enkele spelers die al een zware bekerwedstrijd in de benen hadden. Het seizoen is immers nog lang. HHC Hardenberg was euforisch met de zege op Koninklijke HFC, maar zal flink aan de bak moeten om vanmiddag op Ter Specke opnieuw een resultaat te halen. Het had een bijzonder duel voor Thomas Bakker kunnen zijn, want de HHC-verdediger zou deze zomer naar FC Lisse overstappen, ware het niet dat hij alsnog koos voor een Japans avontuur.

Slimme zeges
Twee ploegen met vertrouwen treffen elkaar in Maassluis. Een wedstrijd die bovendien live wordt uitgezonden op FOX Sports. Excelsior Maassluis won knap met 0-1 op het Kasteel van Jong Sparta, terwijl De Treffers haar visitekaartje afgaf met een 2-0 zege op GVVV. Hoewel men in Groesbeek liever nog geen favoriet genoemd wil worden, kan De Treffers zomaar eens de verrassing van het seizoen worden. Benieuwd ook hoe twee tactisch geprezen coaches elkaar gaan bestrijden.

Lastig potje
Ongelukkig was de nederlaag van Koninklijke HFC in Hardenberg, terwijl Katwijk juist blij mocht zijn dat het tegen TEC niet al snel achter kwam. Het zorgde er echter wel voor dat Katwijk een soepele 4-0 zege boekte. Toch heeft de ploeg van coach Dick Schreuder het doorgaans niet makkelijk op bezoek in Haarlem.

Mirakel van de Middelmors
Barendrecht zal wat recht willen zetten na het mirakel van de Middelmors. 0-2 voor en dan alsnog verliezen: het zal Adrie Poldervaart waarschijnlijk nog wel even hebben bezig gehouden. FC Lienden is tamelijk zorgenvrij na de comfortabele zege op FC Lisse.

Comeback
Vorig seizoen had De Dijk al patent op een sterke comeback na een achterstand en vorige week lukte dat ook bij VVSB. In de blessuretijd poetste het een 1-0 achterstand weg naar een 1-3 zege. Jong Sparta zal conditioneel juist sterk zijn, waarbij niet uit te sluiten is dat door het interlandweekend de nodige spelers van het eerste ritme mogen opdoen bij de beloften.

Kater
Zondag wordt tenslotte het duel tussen TEC en VVSB gespeeld. Twee ploegen met een kater. TEC wil graag een rol van betekenis gaan spelen dit seizoen in de Tweede Divisie, maar de 4-0 nederlaag tegen Katwijk deed pijn. Het verhaal van VVSB is hierboven al geschetst. Twee nederlagen zou een forse streep door de rekening betekenen voor de ploeg die vorig seizoen zo’n soepel jaar kende.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD