maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVoorbeschouwing Derde Divisie Zondag: potentiële topper in Veldhoven

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag: potentiële topper in Veldhoven

In de Derde Divisie Zondag staat zondag een potentiële topper in Veldhoven op het programma en komt er meer duidelijkheid over de werkelijke kracht van Jong Vitesse. In Oldenzaal is de krachtmeting tussen Quick’20 en Quick in ieder geval op het affiche een fraai duel.

Op het oog is de krachtmeting tussen UNA en Westlandia een zeer interessant duel. De degradant uit de Tweede Divisie tegen de runner-up van afgelopen seizoen. In beide kampen zal toch met gemengde gevoelens worden teruggekeken op het openingsweekend. Westlandia won door een laat doelpunt van Anwar Beeldstroo (foto) weliswaar met 4-3 van Hercules, maar het zal trainer Edwin Grünholz toch te denken geven dat zijn ploeg tegen tien spelers een 3-0 voorsprong uit handen gaf. UNA speelde gelijk tegen OJC Rosmalen, maar in Zeelst was de teneur dat gezien het spelbeeld en de kansenverhouding twee dure punten waren weggegeven.

Overtuigend
Het uit de zaterdagafdeling overgehevelde Jong Vitesse gold vooraf al als titelfavoriet en maakte die rol overtuigend waar in het openingsweekend. HSC’21 werd met een 5-0 pak slaag teruggestuurd naar Haaksbergen. In hoeverre de vroege rode kaart voor HSC’21 daarbij een rol speelde blijft gissen, maar feit blijft dat Vitesse een prima wedstrijd speelde. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij debutant Blauw Geel’38, dat vorige week nipt tekort kwam bij Dongen. Ondanks de nederlaag is het vertrouwen van de ploeg die Spakenburg uitschakelde in de KNVB Beker zeker niet gebroken.

Quick-Quick
De enige debutant die begon met een zege is het Haagse Quick. De Haantjes klopten een andere nieuwkomer (De Meern) verdiend met 2-1. De wedstrijd van zondag tegen Quick’20 zal een serieuze krachtmeting worden, want de Oldenzalers waren afgelopen seizoen een goede subtopper. Quick’20 begon met een remise bij ADO’20 en moet het dit seizoen stellen zonder topschutter Rens van Benthem, die vorige week voor HHC Hardenberg alweer doel trof. Een andere sterkhouder, Ryan Snelders, bleef de club wel trouw. Quick’20 opende afgelopen donderdag het gerenoveerde sportpark met een 6-0 nederlaag tegen Heracles Almelo.

Reprise in Utrecht
Op Sportpark Voordorp staat voor de tweede keer in korte tijd het treffen tussen Hercules en Dongen op het programma. Hercules won dat duel na verlenging en zal er op gebrand zijn om zondag ook te winnen. Hercules voelde zich afgelopen week ernstig tekortgedaan door de scheidsrechter in het duel tegen Westlandia en zag tot overmaat van ramp een indrukwekkende inhaalrace (van 3-0 naar 3-3 met tien man) kort voor tijd teniet gedaan worden. Dongen zette de goede prestaties van afgelopen seizoen door en won met 3-2 van Blauw Geel’38.

En verder…
HSC’21 wil de valse seizoenstart tegen Jong Vitesse uitwissen tegen het andere beloftenteam in de competitie: Jong De Graafschap. HBS en Be Quick 1887 gaan op zoek naar de eerste punten tegen clubs die wel met een overwinning begonnen, respectievelijk JVC Cuijk en OFC. De Meern speelt de eerste wedstrijd in de Derde Divisie op eigen veld en wil tegen OJC Rosmalen de nul ook wegpoetsen. In Echt treffen twee ploegen elkaar die de competitie begonnen met een gelijkspel: EVV en ADO’20.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD