Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Over sprookjes die doorgaan of stoppen

VOORBESCHOUWING | Over sprookjes die doorgaan of stoppen

OSS’20, Blauw Geel’38 en Groene Ster: dat zijn de koplopers na twee speelronden. Niet de geijkte ploegen die je direct opschrijft bij de toto. Hoe lang gaat het sprookje door voor het drietal en wie haakt er als eerste af. Of misschien wel alle drie tegelijk?

Wie louter kijkt naar de ranglijst geeft Groene Ster de grootste kans nog even door te gaan met winnen. Zij spelen thuis tegen het nog puntloze Quick. Maar het was toch juist de Haagse ploeg die al twee seizoenen in de subtop eindigde en voor de competitie nog het sterke DVS’33 uitschakelde in de beker? Over de omgekeerde wereld gesproken.

Opmerkelijk
Dan OSS’20, die hadden we nog wel aardig bovenin verwacht. Maar toch, met 5-0 winnen van de beloften van ADO Den Haag, dat was toch wel opmerkelijk. De uitwedstrijd tegen Dongen vandaag lijkt wat dat betreft ogenschijnlijk een stukje makkelijker. En Blauw Geel’38, dat met pijn en moeite het hoofd boven water hield vorig seizoen, staat gewoon zonder een enkele tegentreffer aan kop. Volgende uitdaging: thuis winnen van het taaie EVV.

Achter deze drie is er al een heuse subtopper, met opnieuw twee verrassende namen. Vaste bezoeker van het rechterkolommetje HSC’21 neemt het op tegen nieuwkomer Hoogland. Beiden nog zonder nederlaag.

Sinds mensenheugenis
In Noord-Holland zijn de ogen gericht op ADO’20 en weer een andere nieuwkomer, DEM. Zij spelen voor het eerst sinds mensenheugenis weer eens hun onderlinge streekderby: Heemskerk versus Beverwijk. En dan hebben we vrijwel het volledige linkerkolommetje gehad.

Daaronder veel ploegen die eindelijk eens wat punten moeten pakken. Wat te denken van UNA, dat een dramatische start kent, maar dat ook vandaag niet bepaald een makkie heeft met een uitwedstrijd bij Westlandia. En OFC, altijd titelpretendent, maar met nog maar één puntje. Zij gaan op bezoek bij Jong ADO Den Haag dat ook wat goed te maken heeft. Zelfde verhaal geldt voor FC Lienden, zij spelen thuis tegen Gemert dat ook nog wacht op de eerste zege.

Hercules mag deze zondagmiddag toekijken, wat de rest allemaal weer voor rare uitslagen neerzet.

Waardeer jij Voetbal247.nl en je wil dat laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag