Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | OSS’20 kan het eerste matchpoint benutten in Lienden

VOORBESCHOUWING | OSS’20 kan het eerste matchpoint benutten in Lienden

Een overwinning vandaag op bezoek bij FC Lienden volstaat voor OSS’20 om de eerste periodetitel te pakken, met nog twee speelronden te gaan. Lukt dat niet: dan zijn er nog voldoende vluchtroutes. Puntverlies van OFC bijvoorbeeld. Of volgende week de boel afmaken. Of op de eerste speeldag na de winterstop. Die periodetitel kan OSS’20 eigenlijk niet meer ontgaan.

En dat is een knappe prestatie, van de club die vorig seizoen ook al de nacompetitie haalde, maar dit seizoen duidelijk is doorgegroeid. Een ploeg die bovendien ook mindere wedstrijden wint, zoals de laatste weken regelmatig gebeurde. Het kenmerk van een topteam.

In het vizier houden
OFC
kan alleen maar winnen (uit bij streekgenoot ADO’20) en dan maar hopen dat OSS’20 een misstap begaat. Maar de competitie houdt natuurlijk niet op bij de eerste periode, OFC zal de Ossenaren sowieso in het vizier willen houden. ADO’20 heeft ook weer eens een goed resultaat nodig, want door een mindere serie zijn de Heemskerkers in de gevarenzone beland.

Nummer drie HSC’21 heeft evenveel punten als OFC, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Thuis tegen EVV – dat inmiddels ook weer moet oppassen niet te ver weg te zakken – wil de ploeg uit Haaksbergen de verrassend sterke eerste seizoenshelft goed afsluiten.

De strijd onderin is minstens zo interessant. Nu ook Quick na een zwakke start de weg omhoog weer heeft gevonden zijn de verschillen in het rechterrijtje erg klein. En dat rijtje begint eigenlijk al bij nummer zeven, Dongen. Die zijn wel bezig aan een uitstekende serie en hopen die thuis tegen concurrent Westlandia nog maar eens te verlengen.

Extra hap lucht
Ook HerculesQuick en Jong ADO Den HaagDEM zijn onderlinge duels tussen ploegen die graag een extra hap lucht tot zich willen nemen, al doen de Haagse beloften dan buiten mededinging mee. Hoogland is door de opmars van Quick inmiddels hekkensluiter en heeft met een uitwedstrijd tegen nummer vier Blauw Geel’38 ook een allesbehalve makkelijk middagje voor de boeg.

Gemert is de ploeg die het gekrakeel vandaag van een afstandje mag gaan bekijken. Zij hebben een vrije zondag.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag