Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | OFC baant zich stiekem een weg omhoog

VOORBESCHOUWING | OFC baant zich stiekem een weg omhoog

Het moest uit de tenen komen, maar ook afgelopen lukte het OSS’20 weer een overwinning toe te voegen aan de succesreeks. Datzelfde deed ook OFC, waardoor zich langzaam maar zeker een tweestrijd uitkristalliseert aan kop van de ranglijst in de derde divisie.

OSS’20 heeft daarin een voorsprong van vier punten op de naaste belager, maar heeft vanmiddag wel een pittige opdracht. Het demonteren van EVV op eigen veld is namelijk geen geringe klus. De Limburgers zijn weinig gelukkig dit seizoen, maar maken het elke tegenstander wel heel erg lastig.

Opgeleefd
OFC
krijgt visite van het opgeleefde Dongen dat inmiddels is opgestoomd naar het linkerrijtje en afgelopen zondag de headlines bepaalde doordat doelman Wessel Sprangers in de laatste minuut een punt veilig stelde tegen de beloften van ADO Den Haag.

Achter het tweetal OSS’20 en OFC staat een heel contingent ploegen dat steeds meer door de oogharen moet turen om de nummers één en twee nog te kunnen zien. De zo sterk aan het seizoen gestarte teams Blauw Geel’38, Groene Ster en HSC’21 zien de achterstand stukje bij beetje wat verder oplopen. Die eerste twee treffen elkaar vandaag in Veghel, dus zeker één van hen gaat vandaag ook punten verspelen. HSC’21 hoopt thuis tegen het ook al wat weggezakte ADO’20 weer eens een zege aan het totaal toe te voegen.

Daartussen heeft ook Gemert zich inmiddels gevoegd. De Brabanders zijn inmiddels zelfs de eerste achtervolger. Vanmiddag gaan zij op bezoek bij provinciegenoot UNA, dat nog altijd naarstig op zoek is naar het juiste ritme.

Gevarenzone
De gevarenzone begint eigenlijk al zo’n beetje bij nummer zeven Westlandia, dat zich met twee zeges op rij wel een weg naar boven heeft gemanoeuvreerd, maar dit weekend mag toekijken wat de rest doet. De drie resterende duels gaan allemaal tussen clubs die de punten vooral hard nodig hebben om weg te komen onderin. Dat geldt het sterkst voor Hercules en DEM de strijd tussen de nummers 14 en 15. Hekkensluiter Quick en nummer voorlaatst Hoogland zouden maar wat graag hun thuisduel winnen, om wat afstand te kunnen nemen. Dat moet dan gebeuren tegen respectievelijk FC Lienden (waarvan het voortbestaan voor de zoveelste keer op de tocht staat) en Jong ADO Den Haag.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag