Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Niet miepen over pijntjes

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Niet miepen over pijntjes

De KNVB is de hele week in de weer geweest om het programma van de Eredivisie zo te versleutelen, dat Ajax ook nog een beetje uitgerust aan de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur kan beginnen. En ondertussen gaan de fans van de clubs in de zondagse Derde Divisie gewoon genieten van een ouderwets dubbel paasprogramma: zaterdag een volledige ronde, maandag vijf inhaalduels. Dus even niet miepen over pijntjes en vermoeidheid, maar: GAAN!

Quick Den Haag en GOES waren zo goochem hun wedstrijd uit de dertigste speelronde al op vrijdagavond te spelen. Van de overige acht worden er zes om half drie gespeeld. HSC’21 en Dongen komen pas om zeven uur vanavond in actie, terwijl de ploeg uit Haaksbergen paasmaandag om twee uur al weer in het gelid moet staan in Rosmalen. Daar ga je met je arbeids/rust-verhouding.

Belangen, belangen, belangen
Wat staat er allemaal nog op het spel: te veel om op te noemen eigenlijk. We hebben naast de kampioensstrijd en de degradatiestrijd, ook nog het gevecht voor een eventuele rechtstreekse promotieplaats, de derde periode en de strijd om rechtstreekse handhaving. En dat betekent dat er bij alle 14 duels van het paasweekend iets op het spel staat: variërend van heel veel tot iets.

De kans is groot dat maandagavond na het optrekken van de kruitdampen in ieder heel wat meer duidelijk is. Sowieso komt de stand na maanden van scheefgroei gelukkig weer in balans. De komende weken staan de laatste inhaalduels gepland (Hercules  – op de foto – moet nog echt stevig aan de bak) en dan gaan we hopelijk een zinderende slotfase van de competitie in.

Gecodeerd snacken
Om over ieder van de veertien duels afzonderlijk iets te vertellen, zouden we alle regels van de online-journalistiek aan onze laars moeten lappen. Dan wordt dit een stuk van 1300 woorden, waarvan geen mens het einde haalt. We volstaan daarom een gecodeerd programma, waar naar eigen believen uit gesnackt kan worden. Veel plezier!

D = Spelen om rechtstreekse degradatie te voorkomen
K = Spelen voor kampioenschap
NC = Spelen voor nacompetitie voor promotie
PT = Spelen voor periodetitel
RH = Spelen voor rechtstreekse handhaving
RP = Spelen voor rechtstreekse promotie (bij kampioenschap Volendam)

Vrijdag:
Quick (RH) – GOES (PT / RP) 2-4

Zaterdag:
UNA (K / RP / PT / NC) – JVC Cuijk (RH)
OSS’20 (RP) – ADO ’20 (NC)
OFC  (RP / NC) – OJC Rosmalen (D)
Hercules (RH) – EVV (RH)
Blauw Geel’38 (RH) – TEC (K / RP)
Westlandia (RH / PT) – HBS (D)
Jong FC Volendam (K) – Quick ’20 (D)
HSC ’21 (RH) – Dongen (RH)

Maandag:
Hercules (RH) – GOES (RP)
HBS (D) – JVC Cuijk (RH)
OJC Rosmalen (D) – HSC ’21 (RH)
TEC (K / RP) – Quick (RH)
EVV (RH) – ADO ’20 (NC)

Advertentie
Advertentie

Meer over Derde Divisie Zondag