dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVoorbeschouwing Kozakken Boys - Katwijk: 'de zinderende Zwaaier'

Voorbeschouwing Kozakken Boys – Katwijk: ‘de zinderende Zwaaier’

Met nog één wedstrijd te gaan wordt een peloton aan voetbalclichés eens te meer bevestigd. De best passende is dit seizoen toch wel dat de ploeg is die na 34 speelronden bovenaan staat de kampioen is. Kozakken Boys stond niet één keer bovenaan in de afgelopen 33 speelronden, Katwijk heeft dit seizoen nog niet op een andere plaats gestaan, behalve de bovenste. Die plaats zouden de Krombewoners in het zicht van de haven nog kwijt kunnen raken aan de Werkendammers in een setting die doet denken aan de titel van de nieuwste Suske en Wiske: de zinderende Zwaaier.

Eindstrijd
In het verleden kwamen Kozakken Boys en Katwijk elkaar tweemaal tegen in de strijd om het zaterdagkampioenschap. Tijdens beide edities speelde de thuisploeg een bijrol. In 1993 werd Kozakken Boys, onder leiding van Jan Everse, kampioen van de 1e klasse B na beslissingsduels tegen Heerjansdam. Het gevolg was wel dat de Werkendammers zoveel schorsingen hadden opgelopen dat ze kansloos waren tegen Lunteren en een oppermachtig Katwijk. Twee seizoenen later moesten de Krombewoners een groot verschil in doelsaldo met IJsselmeervogels goed zien te maken in Werkendam. Katwijk won met 1-3, maar dat was te weinig om de derde zaterdagtitel op rij te winnen. Met dat verlies kwam er ook een einde aan een drie jaar durende oranje-zwarte heerschappij in het amateurvoetbal.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de Topklasse ontmoetten Kozakken Boys en Katwijk elkaar vier keer in Werkendam. Beide ploegen wonnen twee van de vier duels, waarbij aangetekend dient te worden dat de laatste twee edities een prooi waren voor de thuisploeg. De meeste recente Kozakken Boys – Katwijk eindigde in een demasqué voor de Krombewoners: 4-0. Diezelfde overwinning wist Katwijk op de borden te toveren tijdens het kampioensjaar 2013. Op de Krom wist Kozakken Boys in januari de competitie nieuw leven in te blazen met een 0-2 overwinning. Achmed El Azzouti en Achmad Mendes Moreira scoorden de goals in een absolute topwedstrijd, waarin de details bepalend waren. Zo’n zelfde scenario wordt zaterdag op een uitverkocht sportpark De Zwaaier verwacht.

Eerste amateurkampioen van de Tweede Divisie
Zo’n 4500 gelukkigen maken zich op voor een historisch duel. De schaal gaat sowieso omhoog, maar wie mag zich als eerste amateurclub kampioen van de Tweede Divisie noemen? Wordt het Kozakken Boys, dat zich bij winst bovendien voor het eerst in de historie de allerbeste van Nederland mag noemen? Of staat Katwijk ook na speelronde 34 nog bovenaan? Bij elke uitgave van Suske en Wiske weet je dat de ‘goeien’ uiteindelijk ook winnen. Moge zaterdag de beste winnen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD