Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Klapstuk in Oss

VOORBESCHOUWING | Klapstuk in Oss

Op de negende speelronde komt de voltallige top drie op zaterdagavond al in actie. Met de wedstrijd in Oss tussen OSS’20 en HSC’21 als klapstuk van het weekend.

HSC’21 is nog altijd koploper, maar heeft wel meer verliespunten dan OSS’20 dat het vrije weekend al achter de rug heeft. In Oss willen ze natuurlijk graag de koppositie heroveren, terwijl HSC’21 twee weken de tijd heeft gehad om de ongelukkige nederlaag bij Blauw Geel’38 te verwerken. We noteren de thuisclub toch maar als favoriet, want op de eigen Rusheuvel is OSS’20 sterk, terwijl er bij HSC’21 een aanzienlijk verschil zit tussen thuis- en uitwedstrijden.

Het kan ook maar zo dat nummer drie Groene Ster er als lachende derde met de koppositie vandoor gaat. De nieuwkomer speelde van de laatste vier duels er drie gelijk, maar is nog altijd ongeslagen en blijft uitstekend meedraaien. In Heerlerheide zullen ze alleen het vooruitzicht van de fraaie bekerclash tegen VVV-Venlo nog even naar de achtergrond moeten zien te verdringen voor een goed resultaat tegen Westlandia.

Dat geldt misschien ook wel voor Quick dat de ‘1896-derby’tegen Willem II in het vooruitzicht heeft, maar de punten in de competitie keihard nodig heeft. En dan komt ook OFC nog op bezoek, dat steeds dichter in de buurt van de koppositie komt, de plek waar de ploeg ook wel was verwacht.

Opvallend is de massieve kliek van clubs die het grootste deel van het rechterrijtje vormen. Van Dongen op plek tien tot Hercules als nummer zestien zit er amper enig verschil in het aantal behaalde punten. Sterker nog qua verliespunten staat Hercules er zelfs nog beter voor dan Dongen. Elke overwinning betekent dus dubbele bonuspunten. Van die zeven clubs komen UNA en DEM en ook FC Lienden en Hoogland tegen elkaar uit. Beide thuisclubs stellen nog teleur, maar zijn aan een opmars bezig, terwijl DEM en Hoogland een sterk debuut kenden, maar langzamerhand wegzakken op de ranglijst.

Hercules heeft de punten hard nodig en hoopt na zes duels zonder overwinning tegen het zeer wisselvallige Jong ADO Den Haag weer eens de volle buit te pakken. Dongen gaat op bezoek bij Gemert, dat ook weer kan aansluiten bij de (sub)top en dat geldt ook voor zowel ADO’20 en Blauw Geel’38, die elkaar treffen in Heemskerk.

EVV mag het dit weekend allemaal eens rustig bekijken vanuit de luie stoel.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag