Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Kan Blauw Geel de geelblauwen wel stuiten?

VOORBESCHOUWING | Kan Blauw Geel de geelblauwen wel stuiten?

Het werd een gevalletje last-minute, maar door de 3-2 zege op HSC’21 manoeuvreerde OSS’20 zich afgelopen weekend in een riante positie aan de kop van de ranglijst. De vraag blijft: is de ploeg van Bertran Kreekels een blijvertje, of komen uiteindelijk de meer gekende namen toch boven drijven?

Wie afgaat op de prestaties tot nu toe – nog ongeslagen na acht duels en veruit het meest doeltreffend – zal concluderen dat OSS’20 echt mee gaat doen om de hoofdprijs. Vanavond heeft de ploeg in het geelblauw weer een mooie uitdaging als het speelt tegen Blauw Geel’38 in Veghel. Na een pikstart loopt het allemaal iets minder soepel bij Blauw Geel’38, maar de ploeg staat er nog altijd prima tussen in de top van de ranglijst.

Bekersurprise
Qua verliespunten staan Groene Ster en OFC nog het dichtst bij op drie punten achterstand. Het is de vraag of de ploeg uit Heerlerheide bijtijds de focus terug heeft na de bekersurprise tegen VVV-Venlo, want dat zal wel nodig zijn om het wisselvallige ADO’20 in Heemskerk te kloppen. OFC is de tweede club uit de derde divisie zondag die nog in de ‘grote’ beker zit en zij sluipen op de ranglijst ook stilletjes omhoog. De wedstrijd tegen FC Lienden is een interessante, want de tot dusverre tegenvallende degradant lijkt ook langzaam de weg omhoog te hebben gevonden.

HSC’21 maakte even pas op de plaats, nadat het twee keer in de slotminuut een punt weggaf. In thuiswedstrijden is de ploeg uit Haaksbergen vooralsnog echter ongenaakbaar en tegen Hercules hoopt het die reeks voort te zetten. Tot de (sub)top kunnen we ook EVV en Gemert nog rekenen. EVV treft vanavond in eigen huis UNA, dat zwak startte, maar inmiddels toch zes duels niet meer verloor. Gemert gaat in Den Haag op bezoek bij Jong ADO, een ploeg waar geen enkel peil op te trekken is qua prestaties.

Kelderzone
In de kelderzone staan er tot slot ook nog twee interessante duels op het programma. Quick staat nog altijd laatste, maar heeft inmiddels DEM en Hoogland in het vizier. Die laatste ontvangt Quick in eigen huis. DEM gaat op bezoek bij Westlandia, dat zich met een prima zege bij Groene Ster wat uit de gevarenzone omhoog wist te wurmen. Dongen – de nummer 14 van de ranglijst – is vrij en zal met name die laatste twee duels met belangstelling volgen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag