Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Kampioensstrijd en Derby der Backroniemen

VOORBESCHOUWING | Kampioensstrijd en Derby der Backroniemen

Waar de tweede divisie bol stond van uitgebluste potjes, bizarre doelpuntenfestijnen en clubs die er opzichtig met de pet naar gooiden, staat er in de derde divisie op zondag op de laatste speeldag echt nog wat op het programma. Zowel bovenin, voor de nacompetitie en onderin.

Wat te denken bijvoorbeeld van het kampioenschap. Jong FC Volendam heeft dat in eigen hand en hoeft ‘alleen maar’ even te winnen op bezoek bij HSC’21 dat vorige week de degradatiestress definitief van zich afspeelde. Van levensbelang voor Jong Volendam, omdat het alleen bij een kampioenschap rechtstreeks promoveert. TEC zit in de wachtkamer. Het moet in ieder geval winnen van ADO’20. De promotie is al binnen, maar promoveren als kampioen zal toch net iets lekkerder voelen in Tiel.

De laatste nacompetieplaats wordt vergeven in de Derby der Backroniemen. GOES en OSS’20. Twee plaatsnamen die met hoofdletters worden geschreven, omdat ze ook een afkorting vormen. Een backroniem dus. Vorige week waren wij net iets te stellig over de kansen voor GOES, met de opmerking dat ‘een puntje bij het al gedegradeerde HBS toch haalbaar moet zijn’. Daarom houden wij ons nu maar even helemaal op de vlakte en houden het bij de mededeling dat GOES nog een punt nodig heeft om de nacompetitie veilig te stellen.

Onvermoede krachten
Dan onderin: OJC Rosmalen kan rechtstreekse degradatie zelf voorkomen door thuis van JVC Cuijk te winnen. De gasten moeten echter ook winnen om zeker te zijn van handhaving, maar het is de vraag of de ploeg die wordt geplaagd door bestuurlijke en financiële problemen de rug nog een keer kan rechten. Quick’20 – de nummer 17 – moet hoe dan ook winnen bij dat andere Quick en dan maar bidden en hopen dat JVC Cuijk toch nog een keer onvermoede krachten kan vinden. Zo niet, dan betekent dat de aftocht naar de hoofdklasse voor de Oldenzalers.

EVV staat momenteel op een nacompetitieplek en zal dus tegen UNA op zoek moeten naar de punten. UNA kan echter nog altijd stiekem een nacompetitieplaats pakken in het geval van een totale meltdown bij GOES. Blauw Geel’38 moet, om verder nergens meer naar te hoeven kijken, winnen van Westlandia. Bij ieder ander resultaat is het afwachten wat EVV en JVC Cuijk doen.

Baard van de keizer
Slechts bij twee duels (DongenHBS en OFCHercules) kunnen we het cliché over de baard van de keizer uit de mottenballen trekken.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag