dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsASWHVoorbeschouwing 2e Divisie Interessant programma

Voorbeschouwing 2e Divisie Interessant programma

Het tweede voetbal(inhaal) weekend bestaat in de 2e Divisie uit slechts 3 wedstrijden maar die zijn dan ook meer dan de moeite waard. Op papier wedstrijden met grote belangen voor een aantal teams.

ASWH-GVVV: een echte degradatiethriller!

In Hendrik Ido Ambacht een heuse degradatiethriller tussen nummer voorlaatst ASWH en rode lantaarndrager GVVV. Op papier de twee zwakste broers in deze kompetitie, waarbij de thuisclub in de afgelopen weken wel in de hoek zit waar de klappen vallen door het vertrek van veel spelers in het volgend seizoen. Het grootste verlies bij de thuisclub is wel het directe vertrek van topscorer Luuk Admiraal naar Excelsior Rotterdam.
Wie dat gemis aan productiviteit op gaat vangen? Rogier Veenstra zal met een goed strijdplan moeten komen om zijn team te behouden voor de 2e Divisie dit seizoen.
En GVVV? Op vreemd terrein kwam men dit seizoen nog niet tot een overwinning.
En van dat negatief gegeven willen ze gegarandeerd af bij de blauwwitten uit Veenendaal.
Spanning bij voorbaat gegarandeerd.

Kozakken Boys op puntenjacht tegen de Treffers

Een stukje verderop, in Werkendam, zijn de belangen in het duel tussen Kozakken Boys en de Treffers met name voor de thuisclub bijzonder groot. De Treffers hervatte de competitie met een knappe 1-0 zege tegen IJsselmeervogels. De Boys gebruikten de voorbije twee zaterdagen met het spelen van een tweetal oefenwedstrijden tegen Gemert(5-0 winst) en Spakenburg(1-0) winst waardoor de ploeg van ad-interim-trainer Michel Langerak niet alleen ongeslagen bleef, maar ook een stevige portie positiviteit tankte.
Winst betekent voor de Boys dat ze zich iets verder van de gevarenzone af kunnen spelen; winst voor de Treffers betekent dat zij een 2e plaats op de ranglijst in gaan nemen hetgeen een prestatie van formaat zou zijn. Zover is het echter nog lang niet!

Kan TEC het ongenaakbare Katwijk temmen?

In Tiel een boeiend treffen tussen een in deze competitie zwaar tegenvallend TEC en het ongenaakbare Katwijk. TEC wil in het verdere verloop van deze kompetitie zeker nog gaan vlammen al staat alles al in het teken van het volgend seizoen bij de Tielenaren waarin men zich serieus wil gaan mengen in de titelstrijd.
Dat gaat dan gebeuren met o.a. Marciano Mengerink; nu nog uitkomend voor het andere oranje uit Katwijk. De koploper start als favoriet.

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD