zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING: Een klein aantal grote wedstrijden

VOORBESCHOUWING: Een klein aantal grote wedstrijden

Tijdens de laatste aflevering van de podcast van Voetbal247 was scheidsrechter Sander De Brito Roque te gast. Hij vertelde dat ook zijn hard sneller gaat kloppen van grote wedstrijden en dat dit voor alle scheidsrechter in het topamateurvoetbal geldt. Na de resultaten van vorige week moeten de scheidsrechters hun hoop op echt grote affiches uitstellen totdat de nacompetitie is begonnen. De absolute hoofdprijs ging op Bevrijdingsdag naar AFC en onderin verloor Barendrecht van Jong Sparta en zag het de concurrenten VVSB en FC Lienden wel punten pakken.

Daarmee zijn de grootste beslissingen in deze jaargang van de Tweede Divisie wel gevallen. Voor Barendrecht is het afwachten op de definitieve klap. Dat zou dit weekend kunnen gebeuren tegen GVVV. De Veenendalers lieten zich op bezoek bij FC Lienden niet van hun beste kant zien, mede daardoor werd de situatie van Barendrecht nog uitzichtlozer dan het al was. Dat er nog voetbalwonderen bestaan bewezen de halve finales in de Champions League, maar dat Barendrecht zich bij Jong Almere City voegt als directe degradant lijkt een kwestie van tijd.

Op het eerste oog heeft De Brito Roque een grote wedstrijd gekregen van de KNVB, maar omdat de titelstrijd al beslist is, hoort de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de ranglijst, AFC gaat op bezoek bij Excelsior Maassluis, tot de niemendalletjes van het weekend. Datzelfde geldt voor HHC Hardenberg tegen Kozakken Boys (Kozakken Boys heeft met afstand de beste papieren om de derde periode op te eisen), Koninklijke HFC – Spakenburg en Scheveningen – De Treffers.

Waar Dogan Corneille met trots uitsprak vol voor de tweede plaats te gaan, zullen zijn voornaamste concurrenten daar enigszins anders in staan. Ted Verdonkschot zag een storm aan kritiek in de krant verschijnen en leek even te moeten vrezen voor zijn job. Maar de Haarlemmer heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van tegen de zwaarste stormen in toch gewoon zijn baan houden en werd een op handen zijnde Rode revolutie in de kiem gesmoord. Collega Jan Zoutman laakte de motivatie van zijn ploeg na de uitwedstrijd tegen Barendrecht en constateerde herstel in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. De reden dat de achtervolgers van Excelsior Maassluis genoemd worden heeft echter te maken met de tegenstanders van dit weekend. Jong Sparta en Jong Vitesse moeten nog vrezen voor een “misschien-degradatie”, daarvoor kijken de beide beloftenploegen met een schuin oog naar de Derde Divisie zondag. Als Jong Volendam kampioen wordt, degradeert de laagst geklasseerde van deze twee (momenteel is dat Jong Sparta, de achterstand bedraagt drie punten). Jong Sparta ontvangt Katwijk op het Kasteel, Jong Vitesse reist af naar de Westmaat.

Tot slot de meest interessante strijd van het slot van dit seizoen. FC Lienden en VVSB krijgen naar alle waarschijnlijkheid de kans om het vege lijf te redden via de nacompetitie. De indeling van die nacompetitie vertelt ons dat voor de nummer 15 een route via de periodekampioenen van de Derde Divisie zaterdag wacht en de nummer 16 een “zondag-route” moet belopen. Uiteraard is deze stelling wat kort door de bocht, in de eerste ronde moeten de zaterdagteams eerst een zondagteam zien te verslaan, maar het geeft, vooraf bekeken, wel een vreemde situatie. De herkanser die het hoogst eindigt, kan zomaar eerst DVS ’33 tegenkomen, om vervolgens Quick Boys of Noordwijk in de finale te ontmoeten. Deze route zal als zwaarder worden bestempeld dan die van de laagst geklasseerde herkanser.
Met deze wetenschap in het achterhoofd zou je dus kunnen stellen dat VVSB op pole position staat in de strijd om zo laag mogelijk te eindigen. De Noordwijkerhouters speelden afgelopen weekend gelijk bij Kozakken Boys en zagen FC Lienden winnen van GVVV. In de strijd om zo min mogelijk punten treft VVSB dit weekend het reeds gedegradeerde Jong Almere City in eigen huis. Lienden gaat op bezoek bij Rijnsburgse Boys.

Al met al kunnen we stellen dat de grote wedstrijden voor de scheidsrechters op lijken dit reguliere seizoen. Al staat er wellicht op de slotdag nog eentje geprogrammeerd die wel heel bizar kan zijn. Lienden gaat dan op bezoek bij VVSB. De tactische inzet: lager eindigen dan de tegenstander. Sander De Brito Roque en zijn collega’s hopen stuk voor stuk op de aanstelling voor een bizarre pot op de Boekhorst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD