maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVoorbeschouwing: Druk staat er nu al op in Derde Divisie Zaterdag

Voorbeschouwing: Druk staat er nu al op in Derde Divisie Zaterdag

Hoewel we vanmiddag pas aftrappen voor speelronde 2, staat de druk er bij een aantal ploegen al flink op. Drie ploegen werden in de bespiegelingen voorafgaand aan het jaar als titelfavoriet genoemd: Spakenburg, Quick Boys en Jong FC Twente. Maar alleen de Enschedese beloften wisten hun eerste wedstrijd te winnen.

Weerzien met Michael Lanting
En dus staat bij de Blauwen van trainer John de Wolf de druk er nu al op, zeker na de uitschakeling in de beker tegen Blauw Geel ’38. Spakenburg treft echter in ONS Sneek een ploeg die ook snakt naar een succesje, na de gevoelige thuisnederlaag in speelronde 1 tegen ONS Sneek. Pikant is het duel bovendien voor Michael Lanting, de stofzuiger op het middenveld die deze zomer de Westmaat verruilde voor Friesland. Als één van de weinige spelers was vorig jaar op zijn inzet voor Spakenburg weinig aan te merken, maar de middenvelder moest evengoed vertrekken en toen hij eenmaal zijn laatste duel had gespeeld voor de Blauwen, haalde hij uit naar de beleidsbepalers. Hij zal dan ook als geen ander gebrand zijn om zich te laten zien vanmiddag.

Bijzonder duel voor Zoutman

Op Nieuw Zuid wacht nu al de confrontatie tussen de twee titelfavorieten: Quick Boys en Jong FC Twente. De Katwijkers verloren vorige week met 3-2 van de beloften van FC Volendam, terwijl Jong Twente met 2-1 van Capelle won. Bijzonder is de wedstrijd voor Quick Boys-coach Jan Zoutman (foto). Niet alleen omdat de intens meelevende achterban snakt naar een resultaat, maar ook omdat de coach in het verleden coach was van de beloften van Twente, destijds nog acterend in de Jupiler League. Opsteker voor Quick Boys is het feit dat de ‘verloren zoon’ Yordi Teijsse weer inzetbaar is. Hij ontbrak vorige week vanwege de bruiloft van zijn vader.

Revanche
Spektakel lijkt gegarandeerd op Houtrust, waar Scheveningen het opneemt tegen Spijkenisse. De thuisploeg van coach John Blok ging pijnlijk met 3-0 onderuit tegen VVOG, terwijl Spijkenisse knap een punt haalde tegen Jong FC Groningen. Promovendus Spijkenisse kondigde via coach Peter Wubben al aan dit seizoen vol op de aanval te zullen spelen en dus is de toeschouwer op Houtrust zeer waarschijnlijk hoe dan ook winnaar vanmiddag, want ook Scheveningen, toch een outsider voor de bovenste plaatsen, moet aan de bak.

Vertrouwen
Twee ploegen met vertrouwen treffen elkaar op de Bosk. Harkemase Boys bewees op bezoek bij Jong Almere City dat het over een flinke dosis veerkracht beschikt. Het wist een 2-0 achterstand om te buigen in een 4-2 voorsprong. VVOG lijkt niet afhankelijk te zijn van Jeremy de Graaf. Ook zonder de naar GVVV vertrokken spits boekte de ploeg van coach Hans van Arum een knappe zege op Scheveningen.

Ambitie
Schlemielig was de nederlaag van DVS’33 vorige week bij DOVO. In een typische 0-0 wedstrijd scoorden de Veenendaalers in de slotfase alsnog de enige treffer. De Ermeloërs kunnen vanmiddag tegen ACV bewijzen uit welk hout zij gesneden zijn. Met een selectie die elk jaar weer iets sterker wordt klimt DVS’33 langzaam op de voetbalpiramide omhoog. ACV zette pas deze zomer de stap naar de Derde Divisie en opende die met een 3-3 gelijkspel tegen Magreb ’90. Een wedstrijd waar het een 3-0 voorsprong verspeelde. De Asser ploeg zal die twee verspeelde punten graag willen terugwinnen.

Punten sprokkelen

ODIN ’59 tankte vertrouwen en drie belangrijke punten bij ONS Sneek. De formatie van Richard Plug is nuchter: het weet dat het ook dit seizoen punten zal moeten sprokkelen om lijfsbehoud te verzekeren. En hoe eerder dat gedaan wordt, hoe beter. Tegen Jong Almere City krijgt het daarvoor een goede kans, al zullen de beloften van coach Ivar van Dinteren ook wat recht willen zetten na de dramatische tweede helft vorige week tegen Harkemase Boys.

Capelle verloor vorige week van Jong FC Twente, wat niet voor paniek zal hebben gezorgd. Opnieuw treft het vandaag een beloftenteam en wel die van Volendam. Magreb ’90 wacht een pittige kluif tegen ASWH, terwijl DOVO afreist naar Jong FC Groningen in de hoop haar goede competitiestart een vervolg te geven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD