dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: zoeken naar een tweede koolhydraatbommetje

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie zondag: zoeken naar een tweede koolhydraatbommetje

‘De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen’ zegt een volkswijsheid, maar je kunt de eerste koolhydraatbommetjes toch maar beter alvast achter de kiezen hebben. Starten met een dubbele zege aan de competitie, zorgt ervoor dat je toch wel erg lekker richting de herfstmaanden kunt koersen.

Zes ploegen kunnen zo’n eerste dubbelslag nog realiseren, al is het met zekerheid te stellen, dat het ze niet alle zes gaat lukken. Met UNA en Groene Ster treffen namelijk twee clubs elkaar die vorige week de eerste winst boekten. De bombarderen dit duel dan ook maar meteen tot topper van de week, want van beide teams werd vooraf ook wel het nodige verwacht.

Dubbelslag
Vier andere clubs die vorige week de eerste driepunter noteerden kunnen wel voor een dubbelslag gaan. Favoriet OSS’20 kwam vorige week de lastige uitwedstrijd bij Blauw Geel’38 ongeschonden door en tracht thuis tegen ADO’20 een tweede vinkje te zetten. Ook OFC won vorige week een uitduel en mag tegen HSC’21 proberen een nieuwe zege aan het reeksje toe te voegen. Ook EVV deed het vorige week op verplaatsing en krijgt vanmiddag Blauw Geel’38 op bezoek en die ploeg won nog nooit op bezoek in Echt.

Gemert kwam vorige week op bezoek bij Hoogland niet verder dan een gelijkspel

Quick, tenslotte, was de sterkste in de derby tegen Westlandia en gaat op bezoek in Gorinchem bij Unitas. Die club keerde vorige week onverrichte zake terug uit Utrecht, omdat de hemel boven het veld van Hercules plotseling onbedaarlijk begon te wenen. Hercules – maandenlang de laatste koploper in de stilgelegde derde divisie – staat dus ook nog op nul uit nul. Zij gaan op visite in Naaldwijk bij Westlandia, dat de vieze smaak van afgelopen week maar wat graag wil wegspoelen.

Eerste zege
In de drie resterende duels spelen ook clubs tegen elkaar die voor de eerste zege gaan strijden. Gemert en Dongen moesten zich vorige week tevreden stellen met een punt. JOS Watergraafsmeer pakte ook een punt en ontvangt vanmiddag provinciegenoot Hollandia. DEM is door de 3-0 nederlaag tegen Groene Ster de eerste hekkensluiter, maar daar wil het thuis tegen Hoogland rap een eind maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD