donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: 'Well, it's Groundhog Day, again'

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: ‘Well, it’s Groundhog Day, again’

Weten we het nog? Het was oktober 2020 en plotseling werden wedstrijden gespeeld voor uitgestorven sportparken. Ja, natuurlijk weten we het nog. Of weer, want het is weer zover: ‘Well, it’s Groundhog Day, again.’ En dat op de zondag waarop de complete top 4 tegen elkaar speelt.

Niks aan, natuurlijk. Maar ja, het alternatief is helemaal niet voetballen, dus laten we er maar het beste van maken en op veel livestreams de komende weken. Bij GemertOSS’20 is er alvast eentje en dat is op papier ook wel één van de leukste potjes. De nummers 3 en 4 ontmoeten elkaar en beiden moeten winnen om nog een beetje aansluiting te houden met koploper OFC. Vooral OSS’20 heeft veel schade opgelopen de laatste weken, met nederlagen tegen UNA en DEM. Gemert kwam afgelopen week niet in actie en heeft dus nog een duel tegoed.

Topper in Oostzaan
Ook de nummers 1 (OFC) en 2 (UNA) spelen dus tegen elkaar en de neutrale liefhebber zal hopen op een 2’tje bij dat duel. OFC gaat stoïcijns door met winnen, alweer vier keer op rij. En zelden of nooit met duidelijke en overtuigende cijfers. Maar he, ook een 3-2 overwinning levert gewoon drie punten op. UNA ging vorige week wel – verrassend – onderuit tegen JOS Watergraafsmeer op eigen veld, dus moet er eigenlijk gewonnen worden, om de kloof van 7 punten weer enigszins te dichten. Ook dit duel is live te volgen via deze link.

Goed nieuws is er dit weekend ook, wat het lijkt er op het moment van schrijven (10:19 uur) op dat alle negen duels ’gewoon’ doorgaan, daar waar vooral die andere derde divisie ook dit weekend weer werd geteisterd door corona-afgelastingen. En dus wordt de stand niet verder scheef getrokken.

Alle hens aan dek
En als we het werkterrein even verleggen naar de onderste helft van de ranglijst, zien we dat ook de vier laagst genoteerde clubs tegen elkaar spelen. Toeval bestaat niet. DEM staat nog onderaan, maar kan als het voor de derde keer op rij wint in ieder geval tegenstander Quick inhalen op de ranglijst. Ook voor Hollandia en Westlandia is het alle hens aan dek om weg te blijven bij de degradatieplaatsen en dan is een zege op een concurrent altijd prettig.

Als de bovenste vier en de onderste vier tegen elkaar spelen betekent dat dus ook dat de rest met wat nuancering bestaat uit duels tussen middenmoters. Met JOS Watergraafsmeer tegen ADO’20 als relatieve subtopper (de nummers 6 tegen 7) en HooglandBlauw Geel’38 als duel tussen clubs die moeten oppassen niet weer onderin verzeild te raken. De rest zit daar een beetje tussenin en dan hebben we het over DongenHercules, EVVUnitas en HSC’21Groene Ster.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD