maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Wanneer wordt de ranglijst uit elkaar getrokken?

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Wanneer wordt de ranglijst uit elkaar getrokken?

Volgend weekend ligt de competitie voor een weekend stil. Inhaalprogramma, met vooralsnog maar één wedstrijd in de Derde Divisie Zondag: Hercules – Unitas. Het weekend daarna moet een periode gaan inluiden waarin de verschillen wat duidelijker gaan worden gemaakt. Toegegeven, OFC is tot 3 punten van de nummer 2 van de ranglijst, OSS ’20 weggelopen. En onderin moet DEM 3 punten inlopen om in ieder geval naast Hoogland te komen. Maar er is vooral een enorm grote middenmoot. De nummers 7 tot en met 15 ontlopen elkaar maximaal 2 punten. Het geeft vooral aan dat veel clubs aan elkaar gewaagd zijn. Die stelling wordt verderop in deze voorbeschouwing meerdere malen aangeduid. Zondag aanstaande worden de volgende wedstrijden gespeeld:

Blauw Geel ’38 – OFC
De Veghelse formatie behoort tot de eerder aangeduide grote groep middenmoters. De beide clubs kwamen elkaar laatstelijk tegen op 16 december 2019 tegen en toen verrasten de Oostzaaners hun tegenstander door het opstellen van drie centrumspitsen, t.w. Bilal El Amrani, Tim Freriks en Mohamed Cherif. Het leidde tot een 3-0 zege voor OFC. De vraag is of trainer Pieter Mulders ook zondag een winnende formatie op het veld weet te zetten.

OSS ’20 – Hollandia
De club uit Hoorn heeft zich de laatste weken uitstekend hersteld van een zwakke seizoensopening. Met 8 punten uit de laatste 4 wedstrijden is het nu aan een fraaie opmars bezig. De vraag is of de rood/witten dat ook gaan doortrekken in Oss. En in hoeverre werpt de bekerwedstrijd die OSS’20 over 10 dagen tegen FC Twente gaat spelen haar schaduw vooruit? Het mag weliswaar een wedstrijd tussen de nummers 2 en 15 van de ranglijst zijn, het lijkt bij voorbaat geen walk over te worden.

Westlandia – UNA
De nummer drie van de ranglijst, UNA uit Veldhoven, maakt in haar thuiswedstrijden een betere indruk dan op vreemde bodem. De vier thuiswedstrijden werden gewonnen, echter van de 4 uitwedstrijden werden er 3 verloren. Trainer Cesco Agterberg kan bij deze wedstrijd, geleid door Sander de Brito Roque, voor het eerst gaan beschikken over aanvaller Rémon van Bochoven.

Unitas – Gemert
Als je over de topper van de week in deze competitie wilt spreken, dan is het ongetwijfeld deze wedstrijd. Vorige week verloor Unitas de spectaculaire wedstrijd om de derde positie met 3-2 bij UNA, maar na dit weekend zou het zomaar kunnen dat Unitas die positie alsnog bezet. Dan zal het allereerst Gemert van haar ongeslagen status moet beroven en mag UNA haar wedstrijd in Naaldwijk tegen Westlandia niet winnen. Weliswaar is Gemert nog immer ongeslagen, anderzijds hebben de Oost Brabanders hun laatste drie wedstrijden niet kunnen winnen. Het belooft een spannende zondag in Gorinchem te worden.

Quick – ADO ‘20
Op Nieuw Hanenburg in Den Haag wordt zo’n wedstrijd gespeeld die de ranglijst helemaal weer overhoop kan gooien. De Heemskerkers hebben 12 punten en zijn daarmee op de zesde positie terug te vinden. Maar stel dat de mannen van Paul van der Zwaan winnen dan wippen ze toch over ADO ’20 heen op de ranglijst. Een zege betekent hoe dan ook dat de winnaar zich in de subtop zal begeven en dat is hoe dan ook lekkerder voor beide clubs om de bekerweek mee te starten.

Hercules – EVV
De Utrechters zorgen er voor dat er een soort dark horse door de competitie rent. Waar nagenoeg elke club op 8 wedstrijden staat hebben de Utrechters dankzij hun abominabele veld al twee afkeuringen meegemaakt. Hercules heeft met 11 uit 6 na OFC de minste verliespunten. De in te halen wedstrijden betreffen de wedstrijden tegen Unitas, nu vastgesteld op 24 oktober en HSC ’21, nu vastgesteld op 19 december. Het is zeer de vraag of de wedstrijd van komende zondag veel spektakel gaat opleveren. EVV verloor in de tweede wedstrijdronde met 2-4 van JOS Watergraafsmeer, maar in de overige 7 wedstrijden kwamen noch EVV noch haar tegenstanders tot meer dan één doelpunt.

Groene Ster – JOS Watergraafsmeer
De groenen uit Heerlerheide zijn op eigen veld nog ongeslagen. Zelfs wisten zij OFC haar ongeslagen status 2 weken geleden te ontnemen. Anderzijds valt te concluderen dat de club verre van stabiel presteert, immers vorige week werd bij Hollandia kansloos verloren. De ranglijst biedt op voorhand ook geen soelaas, de clubs staan 8e en 9e en lijken dus nogal aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag zal wellicht gaan uitmaken wie de punten binnen gaat harken.

Hoogland – Dongen
Waar Hoogland hoopte het lek boven te hebben nadat het begin oktober haar eerste zege binnen haalde ten koste van JOS Watergraafsmeer kreeg het vorige week weer een enorme domper te verwerken. Uit bij HSC ’21 werd het “degradatieduel” met liefst 4-1 in Haaksbergen verloren. Hoogland heeft er nu weer alle belang bij om van Dongen te winnen. Dat zou immers betekenen dat beide teams daarmee op 9 punten zouden staan. Omgedraaid geredeneerd; Dongen zal graag afstand houden (bij een gelijkspel) of nog liever vergroten (bij een zege). Duidelijk is dat deze wedstrijd van groot belang is voor beide teams.

DEM – HSC ‘21
Door 4 nederlagen op rij en slechts twee gelijke spelen in de periode daarvoor is DEM uit Beverwijk de huidige lantaarndrager. Tegenstander HSC ’21, zojuist 100 jaar oud geworden, pakte in de laatste 3 ontmoetingen 5 punten en vorige week met liefst 4-1 tegen Hoogland haar eerste zege dit seizoen. Het zal de Haaksbergers wellicht het nodige vertrouwen hebben geschonken. Een zege voor HSC ’21 brengt de club dicht bij een serie andere clubs op de ranglijst, zou DEM haar eerste zege behalen dan blijven de beide kemphanen sowieso de laatste twee van de ranglijst.
Zondag na half vijf kunnen we zien in hoeverre de ranglijst weer door elkaar geschud zal zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS