vrijdag, 21 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: tijd voor een eerste temperatuurmeting

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: tijd voor een eerste temperatuurmeting

Drie wedstrijden gespeeld, wat zegt dat nu helemaal. Weinig uiteraard, van de hele competitie is pas 8,8% afgewikkeld en één overwinning of nederlaag kan ineens een stijging of daling van vijf plekken betekenen. Toch is het onderhand tijd om de thermometer voor het eerst tussen de billen de schuiven, want kreten als ‘gevoel’ en ‘druk’ beginnen ook een rol te spelen.

Kerngezond oogt het voorkomen van OFC. De enige van de 18 clubs die nog zonder enig puntverlies is. Jazeker, het ging tot drie keer toe niet zonder slag of stoot (drie keer werd het net aan 2-1), maar ze staan er toch maar mooi, de club die de laatste seizoenen een abonnement leek te hebben op ‘net niet’. Het gevoel (daar is ‘ie dan) zal dus goed zijn in Oostzaan, waar OFC morgen Dongen ontvangt. Die club verzamelde tot nu toe alle mogelijke uitkomsten al: een zege, een gelijkspel en een nederlaag.

Eerste slag
Het duel tussen Hercules en OSS’20 legde ook al wat bloot afgelopen weekend. Want dat zijn de koplopers van de gestrande competities in de afgelopen twee seizoenen en ook dit jaar weer gezien als kanshebbers. Hercules won die eerste slag en staat er prima voor, omdat het nog een wedstrijd tegoed heeft. Maar de wedstrijd van morgen is wel een lastige, want het treft de verrassende nummer twee JOS Watergraafsmeer, dat afgelopen week HSC’21 er klassiek uit counterde en al 7 punten heeft na drie duels. OSS’20 mag op eigen veld tegen het onberekenbare Quick proberen het blazoen weer te laten blinken.

Een lichte verhoging en een wat pipse kleur is te bekennen op het gezicht van HSC’21. De ploeg die in oktober vorig jaar als nummer laatst de onvrijwillige stop in ging, wacht na drie duels nog op het eerste punt en dan begint de druk toch wel een beetje toe te nemen. Het gaat niet makkelijk worden om daar zondag wat aan te doen, want tegenstander UNA staat daar waar het vooraf was ingeschaald, op plek drie. Al was de uitglijder afgelopen weekend tegen ADO’20 wel een fikse streep door de rekening.

Ook DEM sukkelt nog wat met de gezondheid. Eén puntje pas uit drie duels is nog niet conform de verwachtingen en bovendien scoorde de club nog geen enkele keer. Met een uitwedstrijd tegen het traditioneel taaie EVV ben je dan geneigd te denken dat die nog wel een weekje langer op zich kan laten wachten.

Wachten op volle buit
Naast HSC’21 en DEM wachten ook Hollandia, Hoogland en Unitas nog op de eerste volle buit. Die laatste twee spelen tegen elkaar in Gorinchem, dus we mogen verwachten dat de vonken er daar af gaan vliegen. Hollandia gaat op bezoek bij Gemert, dat ‘gewoon’ weer superdegelijk aan het seizoen is begonnen. Het loopt alweer gesmeerd bij de oliemannetjes van Jos Maas.

Hoewel het natuurlijk nergens op slaat na drie duels, kunnen we bij de overige duels al soort van speken van middenmootduels. Bij Westlandia (4 punten) tegen Blauw Geel’38 (6) gaat het om aanhaken bij de subtop, bij ADO’20 (3) tegen Groene Ster (4) om niet aan de verkeerde kant van de balans terecht te komen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD